Microsoft opvouwbare tablet

Gerucht: ‘Opvouwbare iPhone kan nog jaren duren’

Het kan nog jaren duren voordat Apple een iPhone met opvouwbaar scherm op de markt brengt. De technologie is er al min of meer klaar voor, maar Apple neemt liever de tijd.

Opvouwbare iPhone

Dat schrijft de Korea Times op basis van anonieme bronnen. “Apple wil volgend jaar nieuwe iPhones met verbeterde features uitbrengen en is wel bezig met het ontwikkelen van opvouwbare iPhones. Maar die komen pas over een paar jaar”, aldus een bron. Apple zou liever de huidige functies zoals Face ID willen perfectioneren in de 2019 iPhones en pas daarna nieuwe functies willen introduceren, die momenteel al intern worden getest.

Galaxy X met opvouwbaar scherm in 2019

Concurrent Samsung is ook al bezig met een opvouwbare telefoon, die de niet zo originele naam Galaxy X gaat krijgen. Deze komt waarschijnlijk begin 2019 uit. Dat Samsung eerder is met een dergelijke vouwtelefoon, daar zullen de Apple-fans zich waarschijnlijk niet zo druk over maken.

Samsung Galaxy X

Samsung was ook eerder met gezichtsherkenning, maar de technologie bleek niet goed te werken. Ondertussen was Apple intern wel bezig met het testen van Face ID, maar wachtte ermee tot de werking betrouwbaar genoeg was.

Dat zien we vaker bij Apple: het bedrijf neemt liever de tijd dan het overhaast uitbrengen van een experimenteel product. De bron van Korea Times ziet dat vooral als een zwakte van Apple, maar het kan ook de Aziatische mindset zijn.

Heel veel modellen
Bij Aziatische fabrikanten is het namelijk vaak andersom. Zo brengt Samsung heel veel modellen in meerdere varianten uit. Als één van die toestellen met een experimentele nieuwe functie niet goed blijkt te functioneren, zijn er genoeg andere modellen over. Apple is afhankelijk van een paar modellen, meestal twee of drie. Als er nieuwe functies in zitten, moeten die meteen goed zijn.

Opvouwbare iPhone: 2021 of later

Voor de opvouwbare iPhone moeten we waarschijnlijk nog tot 2021 of langer wachten. De bron van Korea Times meldt ook dat LG de schermen voor de opvouwbare iPhone gaat leveren en niet Samsung. Om de risico’s te spreiden en niet te veel afhankelijk te zijn van Samsung zou Apple naar andere toeleveranciers kijken. Een uitdaging voor LG is om voldoende schermen te kunnen leveren, waardoor 2021 misschien niet gehaald kan worden. LG zou ook de OLED-schermen voor de iPhone 2018 leveren, aldus geruchten. Momenteel levert Samsung als enige de schermen voor de iPhone X, maar dat dreef de prijs van het toestel enorm op omdat Samsung nu nog een monopolie heeft met het type schermen dat Apple voor de X nodig had.

Gelukkig heeft Apple sinds 2017 ook gekozen voor een wat breder assortiment, met twee toestellen op basis van bestaande technologie en één wat experimenteler model. Dat zal bij de 2018 iPhones waarschijnlijk worden voortgezet.

Eerdere geruchten over opvouwbare iPhone

Eerder gingen er ook al geruchten over een opvouwbare iPhone. Zo zouden Apple en LG al in 2016 zijn begonnen met het onderzoeken van een opvouwbare iPhone. Vlak daarna bleek uit een patent dat Apple het idee in ieder geval heeft onderzocht.

Opvouwbare schermen zouden wel eens de volgende vernieuwing in smartphone-design kunnen worden. Microsoft zou ook bezig zijn met een opvouwbare tablet:

Microsoft opvouwbare tablet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2018, 12:04
Bron Bron Korea Times
Categorie iDevices
Onderwerp 2019 iPhone
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.