Apple Pencil-adapter met krimpkous

Zo raak je de oplaadadapter van je Apple Pencil nooit meer kwijt

Met krimpkous voorkom je dat je de oplaadadapter van je Apple Pencil kwijtraakt. Je maakt de adapter gewoon vast aan de Lightning-kabel. Probleem opgelost!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Heb jij ‘m nog, de adapter waarmee je je Apple Pencil kunt opladen? Misschien zit de adapter nog in het doosje of ben je het minuscule accessoire al kwijtgeraakt. iCulture-lezer Arie heeft een oplossing gevonden om zijn Apple Pencil-adapter nooit meer uit het oog te verliezen: hij heeft deze met een krimpkous vastgemaakt aan de Lightning-kabel van zijn iPad Pro.

Apple Pencil-adapter met krimpkous

We zijn bij iCulture dol op dit soort hacks van lezers. Vooral als er krimpkous aan te pas komt, want dat is volgens sommige lezers het antwoord op alles. Je kunt er kapotte Lightning-kabels mee repareren en zorgen dat het rubberen omhulsel rond de kabel van oordopjes niet langer afbrokkelt. Eerlijk gezegd hebben we zelf nog nooit een mooi resultaat ermee gekregen, omdat het er toch altijd wat knutselig uit blijft zien, maar er zijn handige mensen die er mooie resultaten mee weten te bereiken.

Apple Pencil-adapter met krimpkous

Arie omschrijft zijn hack als:

Redelijk nette oplossing voor het bewaren van de oplaadadapter voor Apple Pencil. Ik heb mijn adapter aan het snoer van m’n iPad Pro gemaakt met witte krimpkous.
Omdat krimpkous niet plakt en redelijk flexibel blijft, zit er een druppeltje secondenlijm tussen.

Apple Pencil-adapter met krimpkous

Daarnaast heeft Arie nog wat aanvullende tips: het ziet er het mooist uit als je een passende kleur en maat kiest. Voordat de krimpkous volledig om de adapter krimpt voeg je een druppeltje secondenlijm toe. Ook belangrijk is dat je de lus ruim genoeg maakt, zodat de oplaadkabel minder snel beschadigd raakt door een te krappe lus.

Belangrijk is ook om te letten hoe je de adapter vastmaakt. Beide zijden zijn namelijk niet gelijk. Op de laatste foto is te zien dat Arie nog een stap verder is gegaan: hij heeft zijn Apple Pencil voorzien van een reclamesticker van zijn bedrijf, zoals je wel bij reclamebalpennen ziet.

Apple Pencil-adapter met krimpkous

Krimpkous is in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar bij de onderdelenhandel voor elektronica.

Er is natuurlijk nog een andere manier om je Apple Pencil op te laden: door deze in de Lightning-poort van je iPhone of iPad te steken. Maar veel mensen vinden dat een gek gezicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 17:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, apple pencil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.