OpenSignal 3.0 meet de werkelijke snelheid van mobiele netwerken en Wi-Fi

OpenSignal 3.0 is vernieuwd, met een betere snelheidstest om te kijken hoe de werkelijke downloadsnelheid is bij Wi-Fi-hotspots en via je mobiele provider. Ook zie je hoeveel data je hebt verbruikt en in welke richting de gsm-mast staat.

OpenSignal heeft vandaag een compleet vernieuwde app uitgebracht. OpenSignal 3.0 komt net op tijd voor de vakantie en wijst je de weg naar gratis Wi-Fi-hotspots met het beste signaal. De app toont een signaalkaart waarmee je precies kunt zien welke Wi-Fi-netwerken er in de buurt zijn. Een ingebouwde snelheidstest zorgt dat je een goed beeld krijgt van de beschikbare snelheid, zowel van het mobiele netwerk van jouw provider als van draadloze netwerken in de buurt.

OpenSignal snelheidstest

OpenSignal toont eerlijke snelheid

OpenSignal onderscheidt zich daarmee van andere apps, omdat ze de werkelijke snelheid laten zien. Niet de maximaal mogelijke snelheid in de meest optimale situatie. In versie 3.0 van de app hebben ze de snelheidstest verder verbeterd. Open Signal gebruikt daarvoor nog steeds dezelfde methode, maar heeft het aantal servers verhoogd. Ze gebruiken daarvoor CDN’s (Content Delivery Network). De app doet metingen en negeert daarbij de snelste en de langzaamste, zodat je een realistischer beeld krijgt. Dankzij multithreading op iOS kan de app meerdere verbindingen tegelijk openen.

OpenSignal dekkingskaart rond Amsterdam opensignal-echte-snelheid

Gebruik je de app, dan draag je meteen je steentje bij. Je stuurt daarbij alleen je signaalsterkte door, niet je persoonlijke gegevens. Met een kompasfunctie kun je achterhalen waar de dichtstbijzijnde gsm-mast staat, zodat je voor een beter bereik er naartoe kunt lopen. Er zit ook een dekkingsmap in de app, zodat je kunt zien waar je het beste bereik hebt voor 2G, 3G en 4G.

opensignal-data OpenSignal snelheid werkelijkheid

De vernieuwde app heeft een overzichtelijker design gekregen en heeft een nieuw zoeksysteem op de kaart, zodat je makkelijker de dekking kunt vinden. Je kunt in de app ook meteen zien hoeveel data je hebt verbruikt, respectievelijk via het mobiele netwerk en via Wi-Fi. De makers van de app hebben meer info toegevoegd, zodat je bij technische termen weet wat er bedoeld wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2016, 9:55
Categorie Apps
Onderwerpen opensignal, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.