T-Mobile nieuwe tarieven

T-Mobile kondigt Oneindig Online aan: onbeperkt internetten voor 90 euro per maand

T-Mobile introduceert Oneindig Online: voor 90 euro per maand ben je onbeperkt online zonder datalimiet. Het maakt deel uit van de nieuwe Life Forward-strategie van de provider.

T-Mobile nieuwe tarievenT-Mobile biedt vanaf 6 juni nieuwe internetbundels aan, waarmee je meer vrijheid krijgt. Onder de naam ‘Oneindig Online’ kun je onbeperkt internetten op je smartphone of tablet. De bundel kost €90 per maand (plus €10 verplichte startkosten) en kent een aantal regels die T-Mobile ‘Fair Gebruik’ noemt. Vanaf juli is er ook een oneindig online bundel voor zakelijke klanten van T-Mobile. De nieuwe bundels maken deel uit van een nieuwe richting die T-Mobile zal inslaan, onder de naam Live Forward.

De provider presenteerde de plannen vandaag op een persbijeenkomst in Den Haag. “Dit is het begin van een nieuwe periode voor T-Mobile, waarin we gedurfde keuzes maken”, aldus CEO Mark Klein.

Live Forward: alles draait om mobiel internet

T-Mobile stopt met de reclamespotjes met Ali B, die de afgelopen vijf jaar te zien zijn geweest op de Nederlandse televisie. De nieuwe strategie is gericht op ‘Mobile First’, dat erop gericht is om het aantal abonnees weer te laten groeien. Het gaat om een driejarig strategisch plan dat in samenwerking met moederbedrijf Deutsche Telekom is opgesteld. T-Mobile wil zich ermee duidelijker onderscheiden van andere aanbieders, waarbij ze met een schuin oog hebben gekeken naar de rebelse aanpak van T-Mobile USA. Ook al heeft CEO Mark Klein (zie foto) op het eerste gezicht weinig overeenkomsten met zijn flamboyante tegenhanger John Legere.

T-Mobile CEO Mark Klein

Op 6 juni start de nieuwe merkcampagne met de naam ‘Live Forward’ waarin de digitale levensstijl van hedendaagse consumenten centraal staat. Omdat inkomsten uit bellen en sms’en al jaren teruglopen, wil T-Mobile zich nadrukkelijker richten op mobiel internet. Vandaar de introductie van de nieuwe ‘Oneindig Online’-bundel.

Oneindig Online: voor 90 euro onbeperkt internetten

De Oneindig Online-bundel is bedoeld voor mensen die alles wat mogelijk is met een smartphone willen ontdekken, proberen en gebruiken. In sommige opzichten lijkt het wel op de Tele2-campagne waarin de nadruk wordt gelegd op eindeloos internetten, met termen als ‘datarevolutie’. T-Mobile belooft iets soortgelijks met ‘Oneindig Online’, waarbij je je smartphone buiten net zo kunt gebruiken als thuis, “onbegrensd en onbezorgd” en “zonder extra internetkosten, datastops of snelheidsbeperkingen”.

De nieuwe databundel mag alleen gebruikt worden op een smartphone of tablet. T-Mobile zal daar ook op gaan controleren, door haar het IMEI-nummer te kijken. Tethering op laptops is toegestaan met een maximum van 20GB per maand, terwijl op smartphone en tablet geen datalimiet gelden. De bundel heeft een downloadsnelheid van 120 Mbps en een uploadsnelheid van 50 Mbps. Verder heb je 2GB data die je binnen de EU mag verbruiken. Overschrijd je deze limiet, dan ga je in snelheid terug.

Om Oneindig Online te kunnen gebruiken moet je een ‘Stel Samen & Stel Bij’-abonnement afsluiten. Daarvoor geldt een basis startprijs van €10 per maand. Daar bovenop sluit je de ‘Oneindig Online’-bundel van €90 af. Wil je ook nog belminuten, dan betaal je bovenop de eerder genoemde kosten €2 voor 120 belminuten of €10 voor onbeperkt bellen en sms’en. Daarnaast kun je de Oneindig-bundel delen met meerdere simkaarten via de MB-verdeler.

Hier lees je meer over Oneindig Online

Opgepast: T-Mobile past videostreams aan

Update 14:00 uur: bij Oneindig Online gaat T-Mobile de videokwaliteit ‘optimaliseren’. Dat houdt in dat video’s die je streamt in een lagere kwaliteit dan het origineel worden afgespeeld. Daarbij belooft T-Mobile een kwaliteit van minimaal 480p. T-Mobile doet dit als volgt: ze checken of de gebruiker een videodienst gebruikt en past daarop de kwaliteit aan. Wil je in een hogere kwaliteit kijken, dan kan dat door handmatig de kwaliteit aan te passen maar dan geldt wel de datalimiet van 20GB. T-Mobile beroept zich op de Telecomwet, waarin staat dat providers verkeersmaatregelen mogen nemen om de congestie te beperken.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) lijkt zich aan de zijde van T-Mobile te scharen en bevestigt dat het is toegestaan om verkeersmaatregelen te nemen, om dreigende files op de internetverbinding te voorkomen. Het zou daarom niet in strijd zijn met de regels rondom netneutraliteit.

Bits of Freedom zegt op haar eigen website het volgende:

Hoe dan ook: grote kans dat dat in strijd is met netneutraliteit. In ieder geval met het principe, en mogelijk ook met de wet. De reactie van de ACM, die de wet moet handhaven, is onverteerbaar. Die laat zien dat jij niet op het ACM hoeft te rekenen om voor je in de bres te springen. Het laat ook zien dat minister Kamp van Economische Zaken en de Tweede Kamer vorige week volledig gelijk hadden. Nee, niet afwachten op de interpretatie van de nieuwe Europese regels door de ACM en haar collega’s, maar zelf heldere grenzen te stellen. Regeren is vooruitzien, ook nu weer.

‘Internet zoals thuis’

Het gemiddelde dataverbruik van klanten van T-Mobile in Nederland is overigens 1GB per maand. In andere landen ligt dat hoger. Volgens T-Mobile heeft dat met de voorzichtigheid van de Nederlanders te maken: ze zoeken liever Wi-Fi op, als ze met de mobiele telefoon willen internetten. Van de 1,3 miljoen Netflix-abonnees in Nederland kijken rond de 10.000 wel eens via 4G; de rest doet het via draadloze netwerken. Ook voor Spotify en Deezer zoeken de meeste Nederlanders (75%) een draadloos netwerk op. “Dat kan en moet anders”, vindt T-Mobile. “De consument moet zich minder geremd voelen om alle toepassingen van mobiel internet te kunnen benutten.” Gek genoeg zei T-Mobile tijdens de persbijeenkomst dat de nieuwe bundel niet is bedoeld om vast internet thuis te vervangen.

Lees ook: iPhone met T-Mobile-abonnement of bekijk de huidige mogelijkheden hieronder:

Dit artikel bevat (al dan niet geautomatiseerde) verwijzingen naar een of meer winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. Het artikel is zonder inbreng van genoemde bedrijven tot stand gekomen. Lees onze disclaimer

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 mei: Reactie Bits of Freedom toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2016, 15:57
Categorie Providers
Onderwerpen databundel, mobiel internet, t-mobile, tarieven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.