Opening Apple Store Amsterdam uitgesteld naar maart 2012?

De opening van van eerste Nederlandse Apple Store in Amsterdam is uitgesteld naar maart 2012, zo beweert een bron van Webwereld. De Apple Store zou aanvankelijk dit jaar nog opengaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hirschgebouw-amsterdamVolgens Webwereld wordt de opening van de eerste Nederlandse Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam uitgesteld naar maart 2012. CB Richard Ellis, de beheerder van het Hirschgebouw, meldt echter dat de bouwwerkzaamheden op schema liggen en dat het gebouw binnenkort is opgeknapt: “Volgens ons zijn geen vertragingen opgelopen. Zover wij weten is het in september klaar.” Vastgoedmanagementbedrijf Goed 4U, die verantwoordelijk is voor de bouwwerkzaamheden, wilde echter niet reageren. De informatie over het uitstel naar maart 2012 heeft Webwereld via een “betrouwbare bron die nauw betrokken is bij de ontwikkelingen rondom de Apple Store”. Een woordvoerder van Stadsdeel Centrum heeft gezegd, dat er nog geen bouwvergunning is afgegeven. Tot 9 juni liep er een inzage-ronde, waarbij verschillende standpunten naar voren zijn gebracht.

De gemeente heeft besloten dat er geen onherstelbare veranderingen aan het gebouw mogen worden aangebracht. Het stadsdeel kan niet zeggen wanneer de definitieve beslissing over de vergunning wordt gemaakt. Webwereld is nogal stellig in de bewering “Het wordt maart 2012”, maar dan zal het stadsdeel wel moeten meewerken. Aanvankelijk was de planning om op 1 december te openen, beweert de website, al is niet helemaal duidelijk waar die datum vandaan komt. Grootste bezwaar tegen de plannen is dat Apple een glazen trap in de winkel wil aanbrengen. Omdat het Hirschgebouw een rijksmonument is, moet daarvoor een vergunning worden aangevraagd. De Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam maakte bezwaar tegen de plannen, maar het stadsdeel Centrum zette de plannen toch door. Wat ons betreft is er voorlopig sprake van flink koffiedikkijken en weet zelfs Apple niet wanneer ze de deuren van de winkel mogen openen.

Het Hirschgebouw staat momenteel volledig in de steigers en is grotendeels ingepakt. Het iPhoneclub-hoofdkwartier is meteen naast het Hirschgebouw; vandaar dat we elke dag een foto kunnen maken van het gebouw. De foto hierboven geeft de actuele situatie van vandaag weer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 15:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen amsterdam, apple, apple store, apple store amsterdam, leidseplein

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.