Ontwikkelaars draaien overuren om apps vóór de kerst af te krijgen

Ontwikkelaars haasten zich om hun apps vóór de kerst af te krijgen. Het gaat om veel geld, want tijdens de kerstdagen worden miljoenen apps gedownload.

apps-infographicOntwikkelaars draaien momenteel overuren: ze proberen nog snel apps af te maken voordat Apple de backofficetool iTunes Connect sluit vanwege de feestdagen. De New York Times heeft een artikel over de ontwikkelaars, die nog snel proberen om hun projecten voor dit jaar af te maken. Apple accepteert in de periode rond de kerst geen nieuwe apps meer en de App Store wordt een week lang niet bijgewerkt. Vanaf aanstaande donderdag zullen de ranglijstjes in de App Store worden ‘bevroren’. “There’s a mad scramble for developers”, zegt Marc Edwards van ontwikkelbedrijf Bjango. “In terms of money, it can be a really big deal”.

Miljoenen mensen gaan namelijk een iPhone, iPod touch of iPad onder de kerstboom vinden. Het eerste wat ze zullen doen is in de App Store kijken of er leuke games en apps te vinden zijn. Als je met je app op de frontpage van iTunes staat, helpt dat enorm. Om een voorbeeld te geven: Bryan Duke, ontwikkelaar van een air hockey-game van €0,79 krijgt normaal 300 downloads per dag. Tijdens de kerstdagen zijn dat er 1800.

Flurry, een bedrijf dat statistieken over apps verzamelt, zegt dat er in de periode tussen 23 en 26 december de meeste apps verkocht worden. Zo’n 240 miljoen apps worden in een paar dagen gedownload. Omdat de App Store werkt met een goedkeuringsproces moeten de apps wel op tijd binnen zijn bij Apple.

De afbeelding bij dit artikel is afkomstig uit een infographic van 148apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2011, 10:17
Categorie Apps
Onderwerpen apple, itunes, kerst

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.