Drag and Drop op een iPhone met iOS 11

Ontwikkelaar krijgt iOS 11 drag-and-drop werkend op een iPhone

Een ontwikkelaar heeft drag-and-drop werkend gekregen op een iPhone. De nieuwe functie in iOS 11 is eigenlijk alleen bedoeld voor iPads.

Drag-and-drop is in iOS 11 eigenlijk bedoeld als nieuwe functie voor iPads. Toch is een ontwikkelaar erin geslaagd om de functie werkend te krijgen op een iPhone. Het enige wat ontwikkelaar Steve Troughton-Smith hoefde te doen is wat aanpassingen in de iOS 11 beta voor ontwikkelaars, zo beweert hij.

Drag and Drop op een iPhone met iOS 11

Drag-and-drop op iPhone met iOS 11

Met drag-and-drop kun je meerdere items oppakken en naar een andere app slepen. Het is mogelijk om bestanden, foto’s en linkjes te slepen naar een andere app. De instellingen voor de functie zijn te vinden in een map /AppleInternal een plist-bestand in UIKit, zo ontdekte de ontwikkelaar. Uit video’s blijkt dat het inderdaad werkend te krijgen is, al is het niet helemaal zoals Apple het heeft bedoeld. Omdat je op een iPhone geen splitview hebt, moet je een hand vrij houden om op knoppen te drukken tijdens het slepen.

Troughton-Smith denkt dat Apple de ondersteuning van Drag & Drop misschien nog even geheim wilde houden voor de introductie van de iPhone 8. De iPhone 8 heeft volgens geruchten een virtuele thuisknop in plaats van een fysieke. Daarmee zou je drag-and-drop makkelijker kunnen activeren. In september weten we meer over dit nieuwe toestel.

Drag and Drop op een iPhone met iOS 11

De ontwikkelaar speculeert dat Apple het uiteindelijk wel officieel zal activeren op de iPhone. Hij vermoedt dat veel meer mensen hun iPhone gaan jailbreaken en dat ziet Apple liever niet.

Tijdens de WWDC 2017 legde Apple sterk de nadruk op de nieuwe iPad-functies van iOS 11. Niet zo gek natuurlijk, want de nieuwe iPad Pro’s werden gelijktijdig gepresenteerd en eerder dit jaar verscheen er al een nieuwe 9,7-inch iPad. Je vindt in iOS 11 onder andere een Dock en meer mogelijkheden om te multitasken. Je kunt in totaal vier apps tegelijk op het scherm hebben. Tussen die apps kun je makkelijk bestanden uitwisselen met drag-and-drop.

Hieronder zie je een serie tweets van Troughton-Smith over zijn ontdekking:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2017, 8:56
Categorie iOS
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.