iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Live GIF, Downwell, Minecraft: Story Mode en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Downwell, Live GIF en PointOut.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Ice Cream

Ice Cream is een handige app om meer opslagruimte op je iPhone te creëren. De app organiseert je fotobibliotheek zodat er meer ruimte vrij komt. Hij doet dit door het originele bestand in de cloud op te slaan, terwijl een geoptimaliseerde kopie op je toestel staat. Dit doet de app op een slimme manier, waardoor hij het alleen doet op het moment dat je de ruimte hard nodig hebt. Lees onze review van Ice Cream.

Minecraft: Story Mode

Ga op avontuur in de wereld van Minecraft in Minecraft: Story Mode. De game is afkomstig van Telltale Games en is een avonturengame zoals je die van Telltale Games kent. Tijdens je reis moet je keuzes maken die invloed hebben op het verloop van het verhaal. De game is opgedeeld in vijf delen die je elk afzonderlijk moet kopen. Tijdelijk krijg je 25% korting op deze episodes. Lees ons artikel over Minecraft: Story Mode.

RTL Z

Nieuwszender RTL Z heeft haar eigen app uitgebracht. De zender ging begin september van start met een focus op zakelijk en economisch nieuws, in combinatie met een vernieuwde website. In de app kun je alle artikelen lezen en kun je recente uitzendingen terugkijken. Ook ontvang je pushberichten met het laatste nieuws. Lees ons artikel over RTL Z.

Live GIF

Heb je net een nieuwe iPhone 6s of iPhone 6s Plus gekocht, dan kun je zogenaamde Live Photos maken. Zodra je zo’n foto maakt, neemt de camera ook enkele secondes voor en na het maken van de foto op. Met een harde druk op het scherm komen de foto’s daardoor tot leven. Met Live GIF kun je deze foto’s nu omzetten in een gif-bestand, waardoor je ze makkelijker kunt delen. Lees ons artikel over Live GIF.

Raise Emoji

Mis je die goede oude tijd van de Tamagotchi? Met Raise Emoji voed je nu je eigen emoji op die tot leven komt op je Apple Watch. Je kunt met hem spelen, voeden en een boek laten lezen. Hoe ouder hij wordt, hoe meer je met hem kunt doen. Het spelletje is ideaal voor korte momenten, waardoor je hem snel nog een digitale hamburger kunt geven. Lees ons artikel over Raise Emoji.

Cloud Chasers

Met Cloud Chasers wil de maker Blindflug Studios het lastige onderwerp immigratie bespreekbaar maken. In de game volg je vader Francisco en zijn dochter Amelia die hun geluk beproeven door op zoek te gaan naar het beloofde land boven de wolken. In hun tocht moeten ze barre en droge woestijnen doorkruisen en het is jouw taak om ze in leven te houden. Lees ons artikel over Cloud Chasers.

Veer Launcher

Met Veer Launcher voeg je je favoriete contactpersonen eenvoudig toe aan een widget in het Berichtencentrum. Je kunt in deze widget vijf mensen toevoegen waar je vaak contact mee hebt. Vervolgens kun je via snelkoppelingen contact leggen via iMessage, FaceTime en zelfs WhatsApp. In de toekomst volgen ook snelle links naar Twitter en Facebook, al zul je daar een betaalde versie voor moeten downloaden. Lees ons artikel over Veer Launcher.

Birdie

Birdie is een echte Flappy Bird-kloon die je gratis kunt downloaden. Het bijzondere aan deze game is dat hij alleen te spelen is op je Apple Watch. In plaats van te blijven tikken op het scherm om het vogeltje in de lucht te houden, vliegt hij constant rechtuit, waardoor de enige zorg is om hem veilig tussen de buizen te loodsen. Dit doe je vervolgens door te draaien aan de Digitale Kroon. Lees ons artikel over Birdie.

Personal

Vind je jouw wijzerplaat van je Apple Watch maar saai? Dan is er goed nieuws, want met Personal kun je je wijzerplaat aanpassen met je eigen gekozen teksten en emoji. Personal ondersteunt complicaties, waardoor je zelf elementen toe kan voegen aan de wijzerplaat van je Apple Watch. Met deze app maak je je wijzerplaat uniek. Lees ons artikel over Personal.

Tribe: Task Management

Tribe is een mailbox en takenlijst-app in één. Tribe is een persoonlijke assistent die in je mailbox leeft en het gemakkelijk maakt om een takenlijst bij te houden, ongeacht de deelnemers aan het project. Je activeert Tribe in je mailbox door een e-mail te sturen met het mailadres [email protected] in de CC. Hierna zal Tribe de belangrijke details ontdekken en er een taak van maken. Zo let Tribe op namen en tijdsaanduidingen. Lees ons artikel over Tribe.

Downwell

Downwell is een verslavende retro-achtig spelletje waarin je op zoek gaat naar schatten terwijl je steeds dieper zakt in een oneindige put. Het spel speelt razendsnel en je hebt de beschikking tot drie knoppen: links, rechts en springen. Maar pas op voor alles wat je in de put tegen komt, want voor je het weet ben je vermorzeld. Spelers die uitdaging zoeken zijn bij Downwell aan het juiste adres. Lees ons artikel over Downwell.

WhatsApp

WhatsApp heeft een interessante update gekregen voor iPhone 6s en iPhone 6s Plus eigenaren. De populaire chat-app ondersteunt nu 3D Touch, waardoor je met Peek en Pop een snelle blik kunt werpen op afbeeldingen, links, locaties en nog veel meer. Voor mensen die iOS 9.1 beta draaien: je kunt nu ook snel antwoorden via Quick Reply op de iPhone én Apple Watch. Lees ons artikel over WhatsApp.

Vimeo

Eén van ‘s werelds grootste videoplatforms Vimeo heeft een interessante update uitgebracht voor iPad-gebruikers. Vimeo op de iPad ondersteunt nu Picture in Picture, waardoor je een video kan laten lopen over een andere willekeurige app heen. Je verschuift de video makkelijk naar een andere hoek van het scherm, zodat je er nooit last van hebt. Ook Split View wordt met de update ondersteund. Lees ons artikel over Vimeo.

Pixelmator voor Mac

Pixelmator voor de Mac heeft een aangename update gekregen, waardoor hij beter werkt met El Capitan. Zo kun je nu volop gebruikmaken van Split View en biedt de app extensies voor de standaard Foto’s-app, waardoor je in deze app nu allerlei effecten kan toevoegen. Lees ons artikel over Pixelmator

Tweetbot 4

Tweetbot 4 is geüpdatet, waardoor de app nu gebruikmaakt van 3D Touch. Via een Quick Action met een harde druk op het icoontje, kun je nu direct je laatste foto tweeten en je Activity-tabblad bekijken. Lees ons artikel over Tweetbot 4.

PointOut

PointOut is een app waarmee je gemakkelijk details uit een foto kunt uitlichten. Gebruik pijlen, handjes en vergrootglazen om bepaalde onderdelen op een foto aan te wijzen of te vergroten. Lees ons artikel over PointOut.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2015, 16:52
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.