Online video nog makkelijker bekijken met iTransmogrify

iTransmogrify zorgt ervoor dat je embedded flashfilmpjes in websites kunt bekijken. Dat is bijvoorbeeld handig voor YouTube-filmpjes, maar er zit wel één voorwaarde aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We staan vandaag aan het begin van een lange dag, waarop heel wat Apple-nieuws te melden zal zijn. Misschien krijgt de volgende versie van de iPhone wel flash-ondersteuning, maar wie niet een paar uur wil wachten of dat interdaad het geval is, maar nu alvast flashfilmpjes op de iPhone wil bekijken, kan iTransmogrify proberen. iTransmogrify is een bookmarklet voor de iPhone, waarmee je embedded flash-inhoud op websites naar directe links naar native ondersteunde formaten. Je kunt dus bijvoorbeeld YouTube-video’s en mp3-bestanden afspelen via de webbrowser. Maar de belofte “with just a few clicks” is toch wat voorbarig.

iTransmogrify vervangt namelijk de ingebedde player in de website door een link. Heb je bijvoorbeeld een pagina met een ingebedde YouTube-video in Safari ontdekt, dan kun je de bookmarklet gebruiken om de video te bekijken. Op één voorwaarde: YouTube moet de video al wel achter de schermen hebben geconverteerd. Je kunt in feite dus alleen kijken naar YouTube-video’s die ook via de YouTube-applicatie op de iPhone zelf al beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor ingebedde Flash mp3-content.

Download iTransmogrify vanaf de website van Joe Maller of ga naar de projectpagina van iTransmogrify op Google Code.

Met dank aan Michel voor de submit. Voor wie het bovenstaande nog niet helemaal duidelijk is, kun je hieronder een filmpje bekijken waarin het nog eens wordt uitgelegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen flash, mp3, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.