Apple-Watch-horlogebandjes

‘Omruilen van horlogebandje van Apple Watch is toegestaan’

Apple geeft klanten de mogelijkheid om het horlogebandje van de Apple Watch om te wisselen, als het niet bevalt. Er gelden wel allerlei regels.

Apple gaat klanten de mogelijkheid geven om hun horlogebandje van de Apple Watch om te wisselen, als er iets mis mee is. Heb je bijvoorbeeld de verkeerde kleur of de verkeerde maat gekregen, dan hoef je niet de complete Apple Watch om te ruilen voor een ander model. In plaats daarvan lever je je horlogebandje in en krijg je een andere mee naar huis. Dit blijkt uit een intern trainingsdocument voor medewerkers.

Apple-Watch-horlogebandjes

Horlogebandje omwisselen: zo werkt het

Voor klanten scheelt het tijd en ergernis, want je hoeft niet een backup te maken van je Apple Watch, om vervolgens alle data weer terug te zetten op een nieuw exemplaar. Het is alleen mogelijk om bij de Apple Watch Sport en de stalen Apple Watch het bandje om te ruilen. Bij de gouden Apple Watch Edition is er geen mogelijkheid om te ruilen. Verder gelden er allerlei regels: het omruilen moet binnen 14 dagen plaatsvinden en het bandje moet afkomstig zijn uit dezelfde collectie. Zo zou je een lederen kunnen omruilen voor een schakelarmband of een Milanese loop, maar niet voor een siliconenbandje.

Medewerkers mogen niet zomaar bandjes gaan omwisselen, om vervolgens een unieke combinatie aan de klant te kunnen aanbieden. Het omwisselen van de bandjes is bovendien niet iets wat je even snel met een medewerker in de winkel regelt. De omruilactie moet via het callcenter van de online Apple Store gaan. Je krijgt een nieuw bandje toegestuurd met instructies hoe je je oude bandje per post kunt opsturen. Vervolgens krijg je geld terug.

Er geldt nog een andere beperking: je kunt geen bandjes omwisselen van horloges die je bij speciale boetieks en verkooppunten hebt gekocht, zoals bij Colette in Parijs en The Corner in Berlijn. Wil je je horloge terugbrengen naar de winkel en geld terug ontvangen, dan moet je het complete horloge inclusief bandje teruggeven.

De eerste geluksvogels krijgen aanstaande vrijdag hun Apple Watch al. Voor veel mensen die een pre-order hebben geplaatst, zit er echter niets anders op dan nog een paar dagen te wachten. Totdat hun bestelling ook op transport gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 23:00
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.