Office voor Mac 16 laat je realtime samenwerken aan documenten

In Office voor Mac 16 kun je nu realtime samenwerken aan document in Word, Excel en PowerPoint. Ook biedt Outlook nu ondersteuning voor de Google Agenda.

Office voor de Mac heeft een grote update naar versie 16.9.0 (build 18011602) gekregen. Het bevat nieuwe functies voor Word, Excel, PowerPoint en Outlook, waaronder realtime met meerdere mensen samen een document bewerken. Vlaggetjes in Word en PowerPoint laten zien dat anderen bezig zijn en wat er gewijzigd is. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen in de cloud en je krijgt in seconden updates te zien.


Mocht iemand de boel verknoeid hebben, dan kun je met de versiehistorie terug naar een eerdere versie van een document, mocht dat nodig zijn. Voor groepen die vaak samenwerken is er nu een snelle menu-optie zodat je de veelgebruikte groepsdocumenten, -spreadsheets en -presentaties snel kunt terugvinden.

Meer grafieken in Excel

Excel biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan spreadsheets, maar daarnaast zijn er nieuwe grafiektypen, verbeterde ondersteuning voor PivotTable-grafieken en sneller updaten van formules als je een waarde wijzigt.

Office voor Mac

Ben je PowerPoint-gebruiker, dan kun je nu gebruik maken van de QuickStarter-functie waarmee je in no-time een beginnetje hebt met punten waar je over zou willen praten. Ook is er nu een Trim Media-tool om audio- en videofragmenten te bewerken. Handig is dat je de muis nu ook als een laserpen kunt gebruiken om iets aan te wijzen.

Gebruik je Outlook, dan kun je nu Google Agenda en Adresboek gebruiken. Bovendien kun je e-mail makkelijker archiveren en wissen door te vegen.

Alle nieuwe functies vind je in de releasenotes van Office 2016 voor de Mac.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.