Fix voor ChaiOS-bug komt volgende week in iOS-update

De ChaiOS-bug die de iPhone laat crashen op een kwaadaardige link zal in de eerstvolgende update van iOS worden opgelost, belooft Apple. Door de ChaiOS-bug loopt iMessage vast.

In de zesde beta van iOS 11.2.5 werd de ChaiOS-bug gisteren al gelost. Maar voor gewone gebruikers moet er ook nog een oplossing komen. Die zal volgende week beschikbaar zijn, want Apple gaat dan een update voor iOS uitbrengen met daarin een ChaiOS-fix.


De website die de bug veroorzaakt en te vinden was op Github gebruikte een kwetsbaarheid waarbij een enorm lange tag optrad. Als de Berichten-app die probeerde te openen crashte de app of bleef hangen, zodat je je toestel moest herstarten. Om het probleem op te lossen moet je het betreffende gesprek weggooien in iMessage. Ook in Safari en Chrome kan het probleem optreden.

De link ging aanvankelijk naar een webpagina op Github, maar die is inmiddels offline gehaald. Je hoeft dus niet meer angstig te zijn voor linkjes die naar Github gaan. Wel kan dezelfde truc nog opnieuw worden toegepast met linkjes die naar andere websites gaan.

ChaiOS-bug

Dat Apple nu belooft dat er ‘volgende week’ een fix komt, betekent waarschijnlijk dat dan ook iOS 11.2.5 uitkomt, een kleine update die Apple al een tijdlang aan het testen is. Daarnaast wachten gebruikers nog op een ChaiOS-fix voor macOS.

Bekijk ook

ChaiOS-bug: Kwaadaardige link laat iPhone en Mac vastlopen

Een kwaadaardige ChaiOS-link die gedeeld wordt in de Berichten-app, zorgt ervoor dat je iPhone en Mac vastlopen. Ook de Berichten-app kan daardoor crashen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.