nrc whatsapp

NRC gaat whatsappen met lezers

NRC gaat WhatsApp-berichtjes naar lezers sturen, om ze te informeren over nieuwtjes van die dag. Ook kun je terugpraten tegen de redactie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nrc whatsappNRC gaat een deel van de artikelen ook aanbieden van WhatsApp. Het idee is om daarmee een nieuwe doelgroep te bereiken, die nu nauwelijks met NRC in aanraking komt. De berichten die je in WhatsApp binnenkrijgt zijn afkomstig van NRC Q, een nieuw online platform van NRC met financieel-zakelijk nieuws. Wie zich abonneert krijgt maximaal drie berichten per dag, tussen 8:00 en 22:00 uur. Ook kun je terugpraten tegen de redactie van NRC Q. Eigenlijk verschilt het niet veel van de pushberichten die websites al via hun apps versturen. Het grote verschil is dat het via WhatsApp wordt verspreid en dat je kunt terugpraten.

In een interview met de NOS zegt Freek Staps, chef van NRC Q over het verschil met pushberichten: “Eigenlijk niet zo veel, behalve dat het via WhatsApp komt”. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo speciaal, maar het verschil moet volgens Staps niet worden onderschat. “Naast onze lezers zitten daar ook mensen die we traditioneel moeilijk bereiken”. Staps vindt het een innovatief initiatief. In ieder geval is NRC in Nederland de eerste grote krant die op deze manier nieuwsberichtjes verspreidt en wereldwijd wordt het ook nog nauwelijks gedaan. Staps herinnert zich alleen een geval van de BBC in India, waarbij WhatsApp werd ingezet om nieuws te verspreiden. Het eerste bericht van de WhatsApp-dienst bevat een overzicht van berichten die op NRC Q zijn verschenen. Daarmee is het whatsapp’je ook meteen een alternatief voor de nieuwsbrief.

Om de berichten te ontvangen moet je het nummer 06-4620 4616 toevoegen aan je contactpersonen in WhatsApp. Via een formulier op de website kun je je aanmelden door je eigen telefoonnummer in te vullen. NRC belooft dat het geen praatgroep is en dat alleen de redactie jouw commentaar kan lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2014, 22:03
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen nrc, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.