Appbundel prijzen Roel Groeneveld

Waarom zijn apps in appbundels soms nog duurder dan normaal?

Waarom is een app in een appbundel soms nog duurder dan een losse app? Dat leggen we uit in dit artikel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Bundels App Store iOS 8Sinds iOS 8 beschikbaar is voor de iPhone en iPad, heeft de App Store een leuke nieuwe aanbiedingshoek gekregen: appbundels. Dat zijn pakketten met applicaties die je geld kunnen besparen als je meerdere apps tegelijk wil kopen. Appbundels komen je ook tegemoet als je een deel van de apps al hebt. Alleen ben je de ene keer wel goedkoper uit, en een andere keer juist duurder! Hoe zit dat?

Appbundel prijzen Roel GroeneveldLezers Tom van der Laan en Roel Groeneveld wijzen ons op het probleem, maar het zou goed kunnen dat je er zelf ook al tegenaan bent gelopen als je de appbundels in de App Store hebt bekeken.

Wij merken het ook als we een blik werpen op de App Store. De Fit7 Bundle by Sport.com kost 5,49 euro en bestaat uit vijf apps. Omdat we All-in Fitness: 1200 Exercises en Moves Tracker echter al gekocht hebben, geldt er voor ons een korting onder de noemer ‘Maak mijn bundel compleet’. Zo downloaden we de andere drie apps voor 2,80 euro in totaal, terwijl één ervan al 2,69 euro kost. Mooie deal.

Maar bij bijvoorbeeld het Readdle Productivity Pack van 13,99 euro gaat het fout. We zijn in het bezit van PDF Expert 5 en Scanner Pro. Twee van de drie apps in de bundel dus, die nu per stuk 5,49 euro kosten. Je zou dan zeggen dat de resterende app, Printer Pro, tegen hooguit 3 euro is te downloaden. Maar niets is minder waar: met de knop ‘maak mijn bundel compleet’ worden we verzocht 7,71 euro te betalen in plaats van de 5,99 voor alleen Printer Pro!

Hoe zit dat?

Het grote verschil in appbundel-prijzen komt door de apps die je al hebt gekocht. Als je de gekochte apps tegen de geadverteerde prijs hebt gekocht, wordt dat doorberekend in de bundelprijs. Heb je de apps met korting of zelfs gratis gedownload (via bijvoorbeeld de iCulture Deals) of ingewisseld met een promocode, dan wordt dat ook meegenomen in de bundelprijs.

Je krijgt dus geen dubbele korting bij appbundels: of je koopt de losse apps met korting op het goede moment, of je krijgt korting op de appbundels.

Wat als je teveel betaald hebt?

Volgens ontwikkelaar HoldernessMedia die een appbundel van muziekapps aanbiedt, biedt Apple een restitutie aan als je de verkeerde prijs hebt betaald voor een appbundel. Je zou het verschil tussen je betaalde prijs en de prijs die je had moeten betalen, binnen 24 tot 48 uur terug moeten krijgen. Zoniet, dan word je verzocht contact op te nemen met Apple.

Lees ook: Appbundels: meerdere apps kopen voor een prikkie

Met dank aan @JufJannieApps, Bert, Tom en Roel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2014, 18:12
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apps, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.