Notities-app voor Mac laat je Evernote-notities importeren in OS X 10.11.4

Wil je overstappen van Evernote naar de standaard Notities-app? Apple heeft het in El Capitan 10.11.4 makkelijker gemaakt om Evernote-notities te importeren, via een aparte optie in de menubalk.

De Notities-app in iOS en OS X El Capitan is een stuk veelzijdiger geworden en dankzij El Capitan 10.11.4 wordt het gebruik van Apple’s eigen notitie-app alleen maar makkelijker. In de nieuwste beta van El Capitan 10.11.4 is de mogelijkheid opgedoken om notities uit Evernote te importeren.

Handmatig notities importeren vanuit Evernote

De optie om Evernote-notities te importeren vind je via een nieuwe optie in de menubalk van de Notities-app. Via Archief > Importeer notities kunnen gebruikers van El Capitan 10.11.4 .enex-notities overzetten. Deze nieuwe optie zet notities in een zo origineel mogelijke staat over, maar het kan zijn dat er qua lay-out wel wat bijgeschaafd moet worden.

Evernote-notities verplaatsen naar Apple Notities.

Dankzij deze nieuwe functie is het niet meer nodig om gebruik te maken van een apart script. In december verscheen er een AppleScript dat het mogelijk maakte om één of meerdere Evernote-notities snel over te zetten naar Apple’s Notities-app. Ook met die optie kon het gebeuren dat niet alles één op één overgezet werd, zoals afbeeldingen.

Bekijk ook

Met dit script verplaats je Evernote-items naar Apple's Notities-app

Wil je overstappen van Evernote naar de standaard Notities-app voor het maken van notities? Met dit handige script zet je al je Evernote-notities in een handomdraai over naar Apple's Notities-app.

Naast de importerenfunctie, krijgt Notities in El Capitan 10.11.4 en iOS 9.3 een slimme nieuwe optie. Je kunt vanaf deze softwareversies je notities beveiligen met een inlogcode. Op iOS-toestellen met een Touch ID-sensor kun je ze zelfs beveiligen met je vingerafdruk. Eerder kreeg Notities met de komst van iOS 9 en El Capitan al een flinke opfrisbeurt met nieuwe vormgevingsopties.

Bekijk ook

De Notities-app van iOS 9 is geheugensteuntje, tekenblok en tekstverwerker

De Notities-app heeft in iOS 9 allerlei nieuwe functies gekregen. Hierdoor is Apple's app een stuk beter geschikt als jouw voornaamste geheugensteuntje, tekenblok en takenlijst voor je iDevice en Mac. Wij leggen je uit wat er zoal mogelijk is.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.