Met dit script verplaats je Evernote-items naar Apple’s Notities-app

Wil je overstappen van Evernote naar de standaard Notities-app voor het maken van notities? Met dit handige script zet je al je Evernote-notities in een handomdraai over naar Apple's Notities-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds OS X El Capitan en iOS 9 is de Notities-app van Apple een stuk veelzijdiger. Naast het toevoegen van afbeeldingen heb je ook veel meer vrijheid wat betreft opmaak. Zo geef je je notities titels, maak je gebruik van opsommingstekens en kun je zelfs tekeningen maken op de iPhone en iPad. Als je voorheen gebruikmaakte van Evernote om notities te maken, maar nu wil overstappen op Apple’s Notities-app, dan is daar een handig script voor.


Update juni 2016: in macOS is een functie aanwezig om deze notities om te zetten. Het genoemde script wordt daarom niet meer onderhouden en is niet meer te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan deze tip om Evernote-notities te exporteren.

Bekijk ook

Overstappen van Evernote naar Apple's Notities-app doe je zo

Wil je overstappen van Evernote naar de Notities-app van Apple? Met de stappen uit deze tip kun je Evernote-notities exporteren en daarna importeren in Notities.

Evernote-notities verplaatsen naar Apple Notities.

Script voor je Evernote-notities

Larry Salibra heeft een handig script gemaakt, dat het mogelijk maakt om met een paar muisklikken de notities over te zetten. Het script zorgt ervoor dat je geselecteerde notities in een handomdraai overgezet worden, zonder dat ze van Evernote verwijderd worden. Het overzetten van de notities werkt alleen op de Mac.

Het werkt als volgt:

  1. Download het script vanaf deze link.
  2. Open de Evernote-app.
  3. Selecteer de notities die je over wil zetten. Wil je meer dan één notitie overzetten, hou dan de Cmd-toets ingedrukt.
  4. Open het gedownloade script en druk op de Play-knop.
  5. Je ziet nu een melding waarin staat hoeveel notities je gaat overzetten. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid kan dit proces even duren.

Evernote-notities verplaatsen naar Apple Notities.

Mochten er bijlages niet overgezet zijn, dan kun je deze altijd nog handmatig overplaatsen. De notities blijven in Evernote behouden, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor dataverlies.

Bekijk ook

De Notities-app van iOS 9 is geheugensteuntje, tekenblok en tekstverwerker

De Notities-app heeft in iOS 9 allerlei nieuwe functies gekregen. Hierdoor is Apple's app een stuk beter geschikt als jouw voornaamste geheugensteuntje, tekenblok en takenlijst voor je iDevice en Mac. Wij leggen je uit wat er zoal mogelijk is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 juni: Het script dat in het artikel wordt beschreven, wordt niet meer onderhouden.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.