Noted: notities maken en audio opnemen tegelijkertijd

Noted laat je tegelijkertijd opnemen en aantekeningen maken

Herkenbaar: je bent een interview of een ander gesprek aan het opnemen en je schrijft wel op dat iemand iets belangrijks heeft gezegd, maar niet wanneer. Vervolgens moet je alsnog de hele opname terug gaan luisteren. Noted is de oplossing: wanneer je audio opneemt en een notitie maakt, zet de app er meteen een tijdstip bij.

Noted

Noted lijkt op het eerste gezicht een hele normale notitie-app, maar er is iets bijzonders aan de hand. Je hebt namelijk de mogelijkheid om audio op te nemen en tegelijkertijd notities maken. Er wordt dan meteen bijgezet wanneer in de opname je de aantekening maakte. En de app slaat al je notities automatisch op in iCloud, zodat je ze op je iPhone en iPad kunt gebruiken.


Interviews of colleges opnemen
Dit is vooral handig voor journalisten die een interview opnemen en tegelijkertijd aantekeningen maken. Zo kun je nooit meer vergeten wanneer je een aantekening hebt gemaakt of wanneer iemand iets belangrijks heeft gezegd. De app is ook handig voor studenten die het prettig vinden om een college op te nemen om dit later terug te luisteren. Zij kunnen met deze app makkelijk de belangrijkste punten uit het college noteren. Je hoeft dus niet meer de hele opname terug te luisteren.

Het is ook mogelijk om onderdelen van je aantekeningen te markeren. Verder kun je tekeningen maken tussen de aantekeningen en foto’s of video’s toevoegen aan de notities, mocht je docent iets belangrijks laten zien of tekenen. Als het om de audio gaat heb je de mogelijkheid om deze versneld of vertraagd af te spelen.

Noted: notities maken en audio opnemen tegelijkertijd

Niet meer de hele opname terugluisteren
Tijdens opnemen kun je ook hashtags toevoegen met een tijdcode erbij. Wanneer je je notities aan het doorlezen bent, kun je op een hashtag drukken om direct dit stuk te gaan beluisteren. Je hoeft dus niet weer de hele opname af te luisteren voordat je bij het belangrijke gedeelte bent.

Betaalde functies
Veel functies in deze app zijn gratis te gebruiken, maar voor een aantal zul je moeten betalen. Zo kun je met een gratis account niet zoveel notities opslaan als je zou willen. Met een betaald account kun je dit wel, mits je iCloud opslag niet vol raakt. Ook heb je de mogelijkheid om bestanden te exporteren naar pdf om ze om ze te delen met al je vrienden of collega’s. Je betaalt €0,99 per maand of €8,99 per jaar om van deze functies gebruik te kunnen maken.

Noted: notities maken en audio opnemen tegelijkertijd

Alleen iPhone en iPad
Het enige minpunt aan de app is dat deze alleen beschikbaar op iPhone en iPad. Je kunt je notities dus niet opnemen op de Mac tenzij je voor de app betaalt en ze als pdf naar je Mac exporteert. Moet je binnenkort naar een presentatie luisteren waarvan je later een deel terug wil luisteren (een Apple-keynote bijvoorbeeld), denk dan nog eens aan deze app want hij kan best goed van pas komen!

Op zoek naar een andere notitie-app voor de iPhone of iPad? Check dan ons overzicht van de handigste notitie-apps voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2018, 13:08
Categorie Apps
Onderwerpen journalistiek, notities, studenten
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.