Office 2016

Apple’s Bestanden-app werkt beter samen met Microsoft Office

Microsoft heeft vandaag updates voor de Office-app voor iOS uitgebracht. Daardoor werken Word, Excel en PowerPoint nu goed samen met de Bestanden-app van Apple. Het is nu rechtstreeks mogelijk om Office-documenten te openen vanuit de Bestanden-app, terwijl je voorheen een kopie van je document moest maken.

Microsoft bracht vandaag versies 2.12 voor Word, Excel en PowerPoint uit, allemaal bedoeld voor iOS. Hoewel de update-omschrijving weinig soeps doet vermoeden, blijkt er bij nader onderzoek toch het een en ander te zijn veranderd. De belangrijkste wijziging is het openen vanuit de Bestanden-app. Hoe dit werkt is afhankelijk van de vraag hoe vaak je er gebruik van maakt.

Office-documenten meteen openen

Gebruik je bijvoorbeeld regelmatig Excel-bestanden, dan zal na het aantikken van een .xlsx meteen de spreadsheet worden geopend. Gebruik je Word en PowerPoint wat minder vaak, dan krijg je eerst nog een voorbeschouwing te zien, waarna je met ‘Open in’ de gewenste app kunt kiezen. Hoe vaker je de betreffende toepassing gebruikt, hoe gemakkelijker het dus is om de bestanden te openen.

Om hier gebruik van te maken hoef je eigenlijk niets te doen. Het enige wat je uiteraard wel geïnstalleerd moet hebben is de Office-app van je keuze, bijvoorbeeld Word of Excel.

Bestanden app in iOS 11

De Bestanden-app van Apple is nieuw in iOS 11 en stelt je in staat om bestanden vanuit allerlei online opslagdiensten te openen. Standaard wordt iCloud ondersteund, maar het werkt ook met andere diensten zoals Dropbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2018, 20:08
Categorie Apps
Onderwerpen bestanden, microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.