Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

NOS-app aangepast voor de Apple Watch

De NOS-app ondersteunt nu ook de Apple Watch. Je kunt hierdoor een losse Watch-applicatie en een snelle blik installeren op de Apple Watch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Je kunt de NOS-app vanaf vandaag ook op je Apple Watch gebruiken. In de Watch-app kun je de meest recente artikelen op NOS bekijken. Door op één van deze artikelen te drukken, lees je het artikel via een ingebouwde snellezer. Een Snelle blik voor de Apple Watch laat je het meest recente, belangrijke artikel zien.


NOS Apple Watch artikel v2 NOS Apple Watch snellezer v2 NOS Apple Watch snelle blik v2

De snellezer in de NOS-app laat je razendsnel achter elkaar woorden zien. De app zorgt er met een rode markering voor dat je het woord in die korte tijd goed leest, zodat je de juiste zinnen in je hoofd vormt. De leessnelheid van de Snellezer kun je aanpassen via Force Touch. De snellezer werkt alleen voor recente artikelen die in de Apple Watch-app worden getoond. Deze toont overigens maar één zin als samenvatting van het nieuwsitem. Doorklikken naar het volledige artikel is (nog?) niet mogelijk.

We merkten bij onze tests dat de snellezer van de NOS Apple Watch-app nog niet optimaal is. Het duurt enige tijd voordat hij is opgestart, waardoor bij ons het Watch-scherm tijdens het wachten bijna altijd weer even uitschakelde. Dat kunnen we de NOS moeilijk verwijten: traagheid bij Watch-apps is een universele klacht onder Apple Watch-bezitters, te wijten aan hoe de horloge-apps in elkaar steken. Apple Watch-applicaties staan namelijk op de iPhone geïnstalleerd en streamen draadloos naar je Watch. Een probleem dat Apple belooft op te lossen in watchOS 2, door native applicatie-ondersteuning te bieden.

Overigens is met deze update ook de visuele weergave op de iPad verbeterd, aldus de NOS.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juni 2015 om 16:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.