NOS-app aangepast voor de Apple Watch

De NOS-app ondersteunt nu ook de Apple Watch. Je kunt hierdoor een losse Watch-applicatie en een snelle blik installeren op de Apple Watch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Je kunt de NOS-app vanaf vandaag ook op je Apple Watch gebruiken. In de Watch-app kun je de meest recente artikelen op NOS bekijken. Door op één van deze artikelen te drukken, lees je het artikel via een ingebouwde snellezer. Een Snelle blik voor de Apple Watch laat je het meest recente, belangrijke artikel zien.

NOS Apple Watch artikel v2 NOS Apple Watch snellezer v2 NOS Apple Watch snelle blik v2

De snellezer in de NOS-app laat je razendsnel achter elkaar woorden zien. De app zorgt er met een rode markering voor dat je het woord in die korte tijd goed leest, zodat je de juiste zinnen in je hoofd vormt. De leessnelheid van de Snellezer kun je aanpassen via Force Touch. De snellezer werkt alleen voor recente artikelen die in de Apple Watch-app worden getoond. Deze toont overigens maar één zin als samenvatting van het nieuwsitem. Doorklikken naar het volledige artikel is (nog?) niet mogelijk.

We merkten bij onze tests dat de snellezer van de NOS Apple Watch-app nog niet optimaal is. Het duurt enige tijd voordat hij is opgestart, waardoor bij ons het Watch-scherm tijdens het wachten bijna altijd weer even uitschakelde. Dat kunnen we de NOS moeilijk verwijten: traagheid bij Watch-apps is een universele klacht onder Apple Watch-bezitters, te wijten aan hoe de horloge-apps in elkaar steken. Apple Watch-applicaties staan namelijk op de iPhone geïnstalleerd en streamen draadloos naar je Watch. Een probleem dat Apple belooft op te lossen in watchOS 2, door native applicatie-ondersteuning te bieden.

Overigens is met deze update ook de visuele weergave op de iPad verbeterd, aldus de NOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2015, 16:20
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, nos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.