touch-id-screen

Apple werkt aan virtuele homeknop voor het iPhone-scherm

Apple wil de homeknop verwerken in het iPhone-scherm, zeggen bronnen in Azië.

De fysieke homeknop van de iPhone zou binnenkort wel eens kunnen verdwijnen. Apple is druk bezig om de knop in het scherm op te nemen. Dat beweert DigiTimes op basis van bronnen in Azië. Apple is intern bezig met chips voor Touch and Display Driver Integration (TDDI). Dat houdt in dat de fysieke knop in het aanraakgevoelige scherm is verwerkt. Deze knop heeft ook een geïntegreerde vingerafdrukscanner.

touch-id-screen

Een dergelijke homeknop kan in toekomstige iPhones verschijnen, die superdun en nog compacter kunnen worden uitgevoerd. Een aparte strook onder het scherm voor de homeknop is dan niet meer nodig. Op de Apple Watch is al sprake van een soort drukknop in het scherm, dankzij Force Touch. Daarbij is echter geen Touch ID-vingerafdruksensor aanwezig.

Het idee om de fysieke homeknop van de iPhone te vervangen door een ‘inbouwexemplaar’, circuleert al een tijdje. Of de knop er daadwerkelijk komt, valt nog te bezien. Digitimes komt vaak vroegtijdig ontwikkelingen op het spoor, maar het kan daarbij ook gaan om prototypes die nooit op de markt komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2015, 16:07
Categorie Geruchten
Onderwerp homeknop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.