Nieuwe YouTube-videospeler maakt fullscreen-weergave onmogelijk

Bekijk je een video op de iPad-site van YouTube, dan kun je deze niet langer in volledig scherm bekijken. Aan de onder- en bovenzijde van het scherm blijven altijd twee balken staan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe videoplayer YouTubeEen nieuwe videoplayer op YouTube zorgt ervoor dat je video’s op de iPad niet langer schermvullend kunt bekijken. Maak je de gebruikelijke swipebeweging of druk je op een knop om de video fullscreen te tonen, dan blijf je nog steeds de browserbalken aan de bovenkant en de videoknoppen aan de onderkant zien. Het probleem komt alleen voor op YouTube’s website. Het is mogelijk om de nieuwe player te omzeilen door de desktop-versie van YouTube op je iPad te bekijken, of door de app te gebruiken. Die laatste verdwijnt echter met iOS 6.

De nieuwe YouTube-player op de iPad-site lijkt erg op het videoframe dat je ook op desktopcomputers ziet. Aan de onderzijde zitten verschillende knoppen, waarmee je de video kunt starten of de resolutie kunt veranderen.

Nieuwe videoplayer YouTube fullscreen

Door naar de onderzijde van de YouTube-site te gaan en te drukken op ‘Desktop’, kun je de video bekijken vanaf de desktop-versie van YouTube. Hierbij wordt een video gewoon geopend in de iPad-videospeler die hiervoor werd gebruikt. De nieuwe videospeler lijkt vooralsnog alleen op de iPad te zijn geïmplementeerd. Op de iPhone werkt YouTube nog steeds als vanouds.

Het probleem beperkt zich alleen tot de mobiele site van YouTube. Je kunt de YouTube-app op de iPad nog steeds gebruiken om een video in volledig scherm te bekijken. Vanaf iOS 6 maakt deze app echter niet langer deel uit van het iPad-besturingssysteem, waardoor je bent aangewezen op YouTube’s site of Google’s beloofde eigen iOS-applicatie.

Tipgevers: @albertTCB, @basvanderploeg, @paul_van_dijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 10:23
Categorie Apple
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.