Nieuwe Remote-app krijgt straks functies van Siri Remote

Eddy Cue heeft laten weten dat er een nieuwe Remote-app ontwikkeld wordt. Deze zou de functies van de Siri Remote overnemen en moet in de eerste helft van volgend jaar verschijnen en werken met de nieuwste Apple TV.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds iOS 9.2 is het gelukkig weer mogelijk om de bestaande Remote-app te gebruiken om de vierde generatie Apple TV te bedienen met de iPhone en iPad. Ook de Apple Watch kan gebruikt worden om de nieuwste Apple TV te bedienen. Eddy Cue heeft aan Buzzfeed laten weten dat er druk gewerkt wordt aan een vernieuwde Remote-app. Deze krijg dezelfde functies als de bestaande Siri Remote.


Siri Remote (Apple TV Remote)

Nieuwe Remote-app heeft functies van Siri Remote

De vernieuwde Remote-app krijgt volgens Eddy Cue dezelfde functies als de Siri Remote, bij ons de Apple TV Remote genaamd. Aan Buzzfeed laat hij het volgende weten:

We werken aan een nieuwe Apple TV Remote-app die je de volledige functies van de Siri Remote op de iPhone geeft. We hopen deze in de eerste helft van volgend jaar uit te brengen.

De Siri Remote bevat naast het touchpad extra knoppen, zoals de thuisknop en volumeknoppen. Het is daarom niet nodig om naar de afstandsbediening van je televisie te grijpen om het volume te wijzigen. Ook zitten er in de Siri Remote sensoren voor bewegingsbesturing in ondersteunde games. Tevens is het met deze afstandsbediening mogelijk om Siri-commando’s in te spreken, zoals zoeken naar films. Of dit straks ook met de Remote-app mogelijk is, is nog even afwachten. Op dit moment werkt Siri nog niet in het Nederlands op de nieuwe Apple TV.

Bekijk ook

Remote-app voor iOS nu geschikt voor Apple TV 4

De Remote-app voor de iPhone werkt nu met de nieuwe Apple TV 4. Dat maakt het makkelijker om teksten en wachtwoorden in te voeren.

‘Er zijn al 2.000 Apple TV-apps

Verder liet Cue zich nog uit over andere zaken omtrent de nieuwe Apple TV. Zo ziet hij het platform als een speler om gaming naar mensen te brengen die niet zozeer een PlayStation of een Xbox zouden willen kopen. Tot slot liet hij weten dat er al 2.000 apps beschikbaar zijn voor de nieuwste Apple TV.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.