iPhone 4s reparatie

Schermreparatie voor iPhone 4s relatief duur bij Apple

Apple vraagt relatief veel geld bij een iPhone 4s met gebroken scherm. De reparatie kost net zoveel als een volledig kapot toestel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Is het scherm van je iPhone 4s kapot gegaan en raakte je daardoor zo overstuur dat je de hele iPhone kapot hebt gesmeten op een betonnen vloer? Geen paniek. De kosten voor schermreparaties van de iPhone 4s zijn namelijk zo hoog dat het niet meer uitmaakt hoe kapot het toestel is.


iPhone 4s reparatie

Scherm duurder bij iPhone 4s

In plaats van €160 tot €180 zoals bij andere toestellen vraagt Apple bij de iPhone 4s dezelfde prijs als bij een ’total-loss’, namelijk €241,10. Het betekent dat je zestig tot tachtig euro meer kwijt bent dan bij andere toestellen. Hier vind je de prijzen (of kijk in onderstaande tabel) voor reparaties. Voor de verzending rekent Apple nog 12 euro extra, dus het kan zijn dat je in de Apple Store zelf goedkoper uit bent.

Tabel reparaties

Twee maanden geleden verhoogde Apple de prijzen nog voor diverse reparaties met zo’n 20 tot 30 euro. Die prijsverhoging geldt bijvoorbeeld voor het verwisselen van de accu. Bij de iPhone 7 Plus ging de prijs van reparaties buiten de garantie omhoog van €381,10 naar €411,10. Bij de iPhone 4s geldt voor alle reparaties dezelfde prijs, ongeacht of het alleen om je scherm gaat of om een totaal kromgetrokken iPhone waar de onderdelen half uitsteken. Het gaat om schade buiten de garantie.

Bekijk ook

Apple verhoogt prijzen voor reparatie van iPhones, iPads en meer

Apple heeft de prijzen verhoogd van reparaties aan iPhone, iPad, Apple Watch en meer. Je bent 10 tot 30 euro duurder uit voor dezelfde reparatie.

Sinds een tijdje kan Apple schermreparaties in de winkel uitvoeren, maar dat geldt niet voor de 4s. Bij dit toestel wisselt Apple het toestel direct om voor een ander exemplaar. Daarmee is een iPhone 4s met gebroken scherm relatief duur ten opzichte van andere toestellen, waardoor je beter naar een externe partij kunt stappen. Bij de meeste iPhones betaal je namelijk €161,10 bij een kapot scherm en bij de 5,5-inch Plus-modellen €181,10. Is het toestel compleet kapot, dan is de iPhone 4s nog wel de goedkoopste.

Via: iPhone-ticker

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 mei: Artikel aangepast n.a.v. tips van lezers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.