Nieuwe Lightning-adapters voor VGA en HDMI nu verkrijgbaar

De nieuwe Lightning-adapters zijn nu verkrijgbaar. Het gaat om Lightning-adapters voor VGA- en HDMI-aansluitingen op een televisie, projector/beamer of beeldscherm. Ze kosten 50 euro en worden binnen 2-3 weken geleverd.

lightning adapter schermApple kondigde gisteren nieuwe Lightning-adapters aan. Inmiddels zijn ze te bestellen in de Apple Store. De Lightning-naar-VGA-adapter en de Lightning-naar-digitale-AV-adapter zijn beide bedoeld om je iPhone, iPad of iPod touch aan te sluiten op een groter scherm, zoals een televisie, beeldscherm of projector. De VGA-adapter werkt met VGA-aansluitingen, terwijl de digitale AV-adapter geschikt is voor HDMI. Daarbij geldt een maximale resolutie van 720p of 1080p, afhankelijk van de toepassing.

Zo kun je de kabel gebruiken om apps, foto’s, video’s en websites te bekijken op een groter scherm. Beide adapters kosten 49 euro en worden binnen twee tot drie weken geleverd. Je kunt deze nieuwe Lightning-adapters (uiteraard) alleen gebruiken in combinatie met iOS-apparaten die al een Lightning-adapter hebben, dus de iPhone 5, iPad mini, iPad 4e generatie en iPod touch 5e generatie.

Meer info:


Eerder waren de volgende Lightning-accessoires al verkrijgbaar:

lightning vga
Lightning-adapter met VGA-aansluiting

lightning adapter hdmi
Lightning-adapter met HDMI-aansluiting (digital AV)

Er circuleerden al geruchten over nieuwe Lightning-producten. De VGA- en Digital AV-adapter zijn nu al verkrijgbaar. Een USB Camera Adapter en SD Card Camera Reader werden wel gevonden in productlijsten, maar zijn nog niet te vinden in de Apple Store. Apple’s Camera Connection Kit is nog wel te koop in de Apple Store maar lijkt straks als twee losse producten verkocht te gaan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 12:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, apple store, lightning

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.