Nieuwe Lightning-adapters voor VGA en HDMI nu verkrijgbaar

De nieuwe Lightning-adapters zijn nu verkrijgbaar. Het gaat om Lightning-adapters voor VGA- en HDMI-aansluitingen op een televisie, projector/beamer of beeldscherm. Ze kosten 50 euro en worden binnen 2-3 weken geleverd.

lightning adapter schermApple kondigde gisteren nieuwe Lightning-adapters aan. Inmiddels zijn ze te bestellen in de Apple Store. De Lightning-naar-VGA-adapter en de Lightning-naar-digitale-AV-adapter zijn beide bedoeld om je iPhone, iPad of iPod touch aan te sluiten op een groter scherm, zoals een televisie, beeldscherm of projector. De VGA-adapter werkt met VGA-aansluitingen, terwijl de digitale AV-adapter geschikt is voor HDMI. Daarbij geldt een maximale resolutie van 720p of 1080p, afhankelijk van de toepassing.


Zo kun je de kabel gebruiken om apps, foto’s, video’s en websites te bekijken op een groter scherm. Beide adapters kosten 49 euro en worden binnen twee tot drie weken geleverd. Je kunt deze nieuwe Lightning-adapters (uiteraard) alleen gebruiken in combinatie met iOS-apparaten die al een Lightning-adapter hebben, dus de iPhone 5, iPad mini, iPad 4e generatie en iPod touch 5e generatie.

Meer info:


Eerder waren de volgende Lightning-accessoires al verkrijgbaar:

lightning vga
Lightning-adapter met VGA-aansluiting

lightning adapter hdmi
Lightning-adapter met HDMI-aansluiting (digital AV)

Er circuleerden al geruchten over nieuwe Lightning-producten. De VGA- en Digital AV-adapter zijn nu al verkrijgbaar. Een USB Camera Adapter en SD Card Camera Reader werden wel gevonden in productlijsten, maar zijn nog niet te vinden in de Apple Store. Apple’s Camera Connection Kit is nog wel te koop in de Apple Store maar lijkt straks als twee losse producten verkocht te gaan worden.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.