Nieuwe VGA en HDMI Lightning-adapters nu te bestellen

De VGA- en HDMI-adapters voor iPads met Lightning-connector zijn nu te bestellen. Ze zijn geschikt om je iPad aan te sluiten op een televisie, beeldscherm of projector/beamer met VGA of HDMI.

lightning vgaApple heeft inmiddels alle iOS-apparaten vernieuwd met een Lightning-connector. Dat vraagt om nieuwe adapters, zodat je je nieuwe iPad mini of iPad 4 ook kunt aansluiten op een televisiescherm of beamer.


lightning adapter hdmiOp de foto hierboven zie je de nieuwe Lightning-naar-VGA-adapter om beeldschermen met VGA-connector aan te sluiten. Voor apparaten met een HDMI-aansluitingen is er de Lightning-naar-digitale-AV-adapter.

Beide adapters kosten €49 en zijn verkrijgbaar via de Apple Store. De levertijd bedraagt twee tot drie weken. Ze zijn geschikt voor de iPhone 5, iPad mini, iPad 4e generatie en iPod touch 5e generatie. Voor oudere apparaten kun je de bestaande adapters aanschaffen. De maximale resolutie is afhankelijk van de toepassing en wisselt tussen 720p en 1080p. Qua toepassingen kun je denken aan het projecteren van apps, websites, foto’s en video’s op een groter scherm.

Meer info:


Eerder waren de volgende Lightning-accessoires al verkrijgbaar:

Er circuleerden al geruchten over nieuwe Lightning-adapters, waarvan de eerste twee nu beschikbaar zijn. Ook lekten een USB Camera Adapter en SD Card Camera Reader uit, maar die zijn nog niet in de Apple Store te vinden. De al langer bestaande Camera Connection Kit is nog wel gewoon verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.