Nieuwe functie: streaming audio via iTunes Radio?

AT&T heeft nieuwe internationale abonnementen aangekondigd voor Amerikaanse iPhone-bezitters. Per ongeluk lieten ze daarbij ook de mogelijk nieuwe functie iTunes Radio uitlekken, waarmee je streaming audio kunt luisteren vanaf de iPhone.

VlaggenWereldvreemde Amerikaanse iPhone-bezitters die niet weten dat er zoiets als roaming bestaat, komen de laatste maanden regelmatig terug van vakantie met een rekening van $3.000 tot $5.000 (“Maar hij stond gewoon uit!”). Ze hebben daarom twee nieuwe abonnementen aangekondigd, van respectievelijk $24,99 en $59,99 per maand. Interessanter is echter de opmerking, op de website van AT&T, dat deze dienst vooral handig is voor mensen die iTunes Radio willen gebruiken.

Als je 20 minuten naar iTunes Radio wilt luisteren, kost dat je 20MB dataverkeer voor je abonnement. Maar wacht… iTunes Radio bestaat alleen in de desktopversie van iTunes! Op de iPhone is dat nog niet mogelijk. Wel zijn er al oplossingen van derden, waarmee je je muziekbibliotheek op afstand kunt streamen en het is zelfs al mogelijk met tv-opnames.

Nog even terug naar de internationale abonnementen van AT&T: met het abonnement van $60 per maand krijg je 50MB internationaal dataverkeer via EDGE. Het abonnement van $25 per maand biedt slechts 20MB dataverkeer. Maar of dit nu de oplossing is voor nietsvermoedende Amerikanen die in het buitenland gewoon doorgaan met YouTube-filmpjes kijken? Beide abonnementen zijn geschikt voor 29 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Gebruik je meer, dan betaal je een halve dollarcent per kilobyte in de 29 geselecteerde landen en 1 dollarcent per kilobyte in alle andere landen.

De volgende landen staan in de lijst: Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Groot Britannië, Griekenland, Hong Kong, Hungarije, India, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Singapore, Spanje, Taiwan, Tsjechische Republiek, Zweden en Zwitserland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2007, 10:46
Categorie Apps
Onderwerpen abonnementen, audio, itunes, muziek, radio, streaming

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.