T-Mobile zet pendelbussen in bij Duitse iPhone-lancering

In Duitsland gaat de verkoop van de iPhone om 0:01 uur van start. Slechts een winkel in Keulen zal de deuren openen, de overigen telecomwinkels houden zich aan de normale openingstijden. T-Mobile zet bussen in om klanten naar Keulen te vervoeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneHet lijkt erop dat de Duitse iPhone-lancering in slechts één Duitse stad lange rijen voor de winkel gaat veroorzaken. Limburgers hebben geluk: de lancering vindt plaats in Keulen. De Telekom-shop in het voetgangersgebied in de Schildergasse 84 krijgt de primeur. Vanaf 9 november om 0:01 uur is daar als eerste de Duitse iPhone verkrijgbaar. T-Mobile belooft om voor het lichamelijke welzijn van de wachtenden te zullen zorgen door snacks en drank te gaan uitdelen. Ook zal er voor voldoende beschutting worden gezorgd, om de wachtenden tegen de herfstkou te beschermen. En alsof dat nog niet genoeg is, zet T-Mobile ook nog gratis shuttlebussen in vanuit Berlijn, Munchen en Hamburg.

Inwoners van de drie genoemde steden kunnen via iphone@fnbpublic.de een plekje in de bus reserveren. De bussen vertrekken op 8 november om 13:00 uur vanuit Munchen, om 14:00 uur vanuit Berlijn en om 16:00 uur vanuit Hamburg. Je bent de volgende dag tussen 8:00 en 11:00 uur weer thuis in je woonplaats.

Alle andere T-Punkt- en Telekom-winkels zullen de openingstijden normaal hanteren: ze gaan pas ‘s ochtends om 9:00 of 10:00 uur open, wanneer de eerste busreizigers alweer met hun iPhone thuisgekomen zijn. T-Mobile heeft naar eigen zeggen de medewerkers op training gestuurd en ze zetten tijdelijk personeel in om de toeloop aan klanten in goede banen te leiden.

De iPhone is in Duitsland straks alleen via de winkels van T-Mobile te koop. Gravis, de grootste Apple-winkelketen van Duitsland en warenhuis Karstadt hadden ook gehoopt dat ze de iPhone konden verkopen – maar dat feest ging niet door. T-Mobile biedt de iPhone uitsluitend met abonnement aan. Een los toestel zonder abonnement kopen is niet mogelijk; het is daarom maar de vraag of het wel verstandig is om onvoorbereid zonder Duits paspoort/vestigingsadres/rekeningafschrift naar Keulen te reizen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, keulen, t-mobile, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.