Nieuwe Apple TV: online opslag, iPhone OS, 99 dollar

De volgende generatie Apple TV ziet eruit als een iPhone zonder scherm, gaat 99 dollar kosten en heeft maar 16GB opslag. Bestanden haal je uit de cloud.

apple tvEngadget heeft aanwijzingen binnengekregen over de volgende generatie Apple TV. Het apparaat zou draaien op iPhone OS, waarbij de vierde generatie iPhone als basis dient. Het apparaat is veel kleiner geworden, met alleen aansluitingen voor HD-video (1080p) en een stroomkabel.

Intern is dezelfde A4-processor aanwezig met maar 16GB opslagruimte. Insiders omschrijven het apparaat als een “iPhone zonder scherm”. Met slechts 16GB geheugen wijst alles er volgens Engadget op, dat de Apple TV gebruik gaat maken van online opslag.

Wil je toch content lokaal neerzetten dan kun je daarvoor een Time Capsule gebruiken als externe opslagruimte. Momenteel draait de Apple TV nog op een uitgeklede versie van Mac OS X Lite. Overtuigd? Dan zul je voor het prijskaartje ook niet meer wakker liggen: slechts 99 dollar. De huidige Apple TV met 160GB opslag ligt voor $229 in de schappen (in Europa: €269).

Engadget verwacht dat de nieuwe Apple TV niet wordt aangekondigd op de WWDC. Analist Shaw Wu denkt dat ook niet. Hij heeft wel de clouddienst iTunes.com, Mac Pro en MacBook Air-updates op zijn lijstje staan.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 17:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, iphone os 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.