Originele iPhone (1e generatie)

Reacties die ik krijg op mijn fijne 1e generatie leeniPhone (Column)

Rutger was weer eens zijn iPhone kwijt aan de verzekering en ging zich opeens afvragen waarom de massa de originele iPhone zo raar vindt en wat valide koopmotieven zijn voor een nieuwe iPhone.

Originele iPhone (1e generatie)Mijn iPhone 3G ligt, op het moment van schrijven, in Rijswijk. Ik ben hem daar niet vergeten, ik heb hem vrijwillig afgegeven aan De Man die deze keer een gele doos bij zich had. En omdat ik het niet zag zitten om weer een lange tijd zonder iPhone te zitten, regelde ik een leeniPhone. Ik had een intense vreugde – ik had een leeniPhone, alles zou goedkomen.

Sinds enkele dagen loop ik dan ook rond met een heuse 1e generatie iPhone. Het voelt een beetje alsof je op het strand zit en iedereen om je heen een waterijsje heeft en jij niet. Mensen kijken me raar aan als ik mijn leeniPhone 2G voorstel – “is dat een nepper?” “Die ken ik helemaal niet! Dat is vast een mislukte iPod!” “Die zilveren achterkant, heb je die er zelf opgeplakt?” “JEZUS! ALS IK OP JOUW iPHONE EEN FILMPJE WIL KIJKEN KAN IK BETER EERST NAAR DE WC GAAN VOORDAT HET GELADEN IS!?!?!?!” En zo volgden er nog een paar. En dat terwijl ik juist een beetje verliefd aan het worden was op mijn leeniPhone.

Ik begin me dan ook steeds, dankzij de vragen die ik naar me toe geslingerd kreeg, af te vragen wat mensen die weinig tot niks van iPhones of Apple afweten van een originele iPhone denken. Het is geen model waar De Menigte mee rondparadeert; hij is immers al bijna drie jaar oud en in gadgetland dus feitelijk een stuk antiek.

Maar de vraag waar ik mee loop is toch: wat is er volgens De Mensen toch mis met de originele iPhone? Ik krijg er een hoop commentaar op, terwijl ik stiekem verliefd ben op de prachtige zilverkleurige achterkant die in tegenstelling tot de 3G en de 3GS niet van plastic is. De accu gaat een fijne tijd mee, gezien ik niet dat gezeur heb met het continue wisselen van 3G naar GPRS. In mijn geval toch geen ramp, gezien ik bijna altijd in de gelegenheid ben om op een Wi-Fi netwerk in te loggen en ik verder het echte internet dus vrij weinig gebruik.

Wat is uw iPhone-geschiedenis? Wanneer bent u begonnen en heeft u goede/slechte ervaringen over dat type? Waarom bent u eventueel overgestapt naar iets anders? Het zijn dingen die ik me de afgelopen dagen steeds vaker openbaar afvraag. Helaas zijn al mijn vrienden met een iPhone – net zoals ik trouwens – pas bezig sinds de iPhone 3G. Misschien is het wel een goede vraag voor u: welke iPhone heeft u nu? Heeft u er eerdere gehad? Wat is eigenlijk de motivatie om een nieuwe iPhone te kopen (iets wat ik mijzelf ook al afvraag, omdat ik emmers vol met kwijl overhoud aan de gelekte foto’s van de iPhone 4G)? Verder dan koopmotivaties zoals “Help, ik heb mijn iPhone te vaak laten vallen waardoor hij er nu uitziet alsof hij meedeed in WOII”, “Ik kwijl een beetje op gadgets” en “Ik heb geld teveel” kom ik eigenlijk ook niet. Heeft u ze wel?

NB: Iets na het schrijven van deze column overleed mijn fijne leeniPhone wegens een misverstand over hoe het apparaat was geünlockt. Daarover volgende week meer.

Dit is de zevende column van Rutger de Quay (1995), onze columnist die elke vrijdagmiddag zal verhalen over zijn persoonlijke belevenissen met zijn iPhone. Rutger won met zijn weblog Koekjesfabriek.com in 2009 een DutchBloggie-award voor het “Beste Persoonlijke Weblog”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 20:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen originele iPhone, proassist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.