Super Nintendo-emulator beschikbaar voor de iPad [jailbreak]

De gratis emulator SNES HD is gebaseerd op snes4iphone van de bekende ontwikkelaar ZodTTD. Om gebruik te kunnen maken van de emulator SNES HD heb je naast een iPad met een jailbreak ook een iPhone of iPod Touch met een jailbreak nodig als controller.

De gratis emulator SNES HD is een bewerking door een ontwikkelaar achter de blog Where The Woozle Wasn’t van snes4iphone van de bekende ontwikkelaar ZodTTD. Om gebruik te kunnen maken van de emulator SNES HD heb je naast een iPad met een jailbreak ook een iPhone of iPod Touch met een jailbreak nodig als controller.

iPhone als SNES HD ControllerDe emulator biedt ondersteuning voor multiplayer functionaliteit, waarbij je tot vier controllers tegelijk kunt gebruiken in vorm van vier verschillende iPhones en/of iPods Touch. De volumetoetsen van de iPhone worden daarbij gebruikt als L en R knop van een Super Nintendo controller. Het volledige scherm van de iPad kan in beide landscape oriëntaties gebruikt worden.

De installatie van SNES HD

Binnenkort zal SNES HD in de standaard repository van ModMyi verschijnen. Als je nu al gebruik wilt maken van de emulator kun je deze als volgt installeren via de repository van de ontwikkelaar:
iPad Installatie

  1. Ga naar Cydia op je iPad
  2. Selecteer onderin Manage en vervolgens Sources
  3. Kies rechtsbovenin voor Edit en vervolgens linksbovenin voor Add
  4. Vul de URL aan tot http://wherethewoozlewasnt.com/cydia en selecteer Add Source
  5. Zoek via Search op SNES (HD) en installeer deze via Install

iPhone Installatie

  1. Ga naar Cydia op je iPhone of iPod Touch
  2. Selecteer onderin Manage en vervolgens Sources
  3. Kies voor Edit en vervolgens voor Add
  4. Vul de URL aan tot http://wherethewoozlewasnt.com/cydia en selecteer Add Source
  5. Zoek via Search op ControlPad (for SNES-HD) en installeer deze via Install

Het gebruik van SNES HD

ROMSOm gebruik te maken van SNES HD zul je de Super Nintendo ROMs in de directory /var/mobile/Media/ROMs/SNES op je iPad moeten plaatsen. Op een Windows computer kun je hiervoor bijvoorbeeld iPhone Folders in combinatie met het via Cydia te installeren afc2add voor gebruiken. Het is alleen legaal om over ROMs te beschikken waarvan je zelf ook in het bezit bent van het origineel en daarom kunnen wij het uitwisselen van of de verwijzing naar ROMs in de reacties niet toestaan.

Wanneer je eenmaal een aantal ROMs in de juiste directory op je iPad hebt geplaatst controleer je eerst of Bluetooth is ingeschakeld op je iPad en iPhone. Selecteer vervolgens SNES HD op je iPad en ControlPad op je iPhone. Je iPad en iPhone zullen verbinding met elkaar proberen te maken en als het goed is verschijnt daarbij de tekst Tap to Connect op je iPhone. Selecteer daaronder je iPad en kies vervolgens voor Accept op je iPad. Daarna hoef je alleen nog maar een keuze te maken uit de ROMs aan de linkerkant en vervolgens op de Power knop op het scherm te drukken.

Save states

Tijdens het spelen van een spel kun je double-tappen op het scherm van je iPad voor het Save/Quit menu. Als je kiest voor Save zal er een screenshot van het scherm worden gemaakt, die zal worden weergegeven wanneer je op een later moment terug wilt keren naar hetzelfde punt. Je kunt dit doen door in het scherm waarop de console wordt weergegeven een Saved State te selecteren (die dan blauw wordt weergegeven) en vervolgens in plaats van Power te kiezen voor Load.

Video van SNES HD

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 16:34
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.