Nieuwe Apple TV in eerste helft 2014, mogelijk met apps en games

Er komt een nieuwe Apple TV in de eerste helft van 2014. Die beschikt mogelijk over een App Store voor apps en game van derden.

apple tv hdmiApple gaat in de eerste helft van 2014 een nieuwe Apple TV uitbrengen. Die draait op een vernieuwde versie van iOS en werkt mogelijk met apps en games. Er zou een App Store voor de Apple TV in de maak zijn, waarmee je ook apps en games van externe partijen kunt installeren. Ook zou Apple van plan zijn om extra content te ondersteunen. Eerder gingen er al geruchten dat de nieuwe Apple TV in maart 2014 een update krijgt, met ondersteuning voor games. 9to5mac houdt het wat vager: hij komt in de eerste helft van 2014.

Apple zou ook experimenteren met nieuwe invoermethoden voor de tv, zoals handbewegingen. Het is onduidelijk of het daarbij om een Kinect-achtige interface gaat. Apple nam een paar maanden geleden wel de sensorfabrikant PrimeSense over, die ooit aan Microsoft de sensoren voor de Kinect leverde.

Bij de nieuwe Apple TV gaat het nog steeds om een settopbox zoals de huidige Apple TV, niet om een HDTV of andersoortig tv-toestel. Apple is de afgelopen tijd bezig geweest om het ontwikkelproces van Apple TV-apps te stroomlijnen en maakt het eenvoudiger voor partners om apps voor het platform te maken. Tot nu toe gaat het om een selecte groep partners waarmee Apple samenwerkt. Er is nog geen sprake van een App Store waar ontwikkelaars op eigen initiatief apps kunnen aanleveren. Aanvankelijk was Apple’s management erop tegen om een volledige App Store aan te bieden op de Apple TV, maar misschien zijn de meningen inmiddels bijgedraaid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2014, 20:24
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.