iwork-icloud-inloggen

iWork voor iCloud krijgt meer iOS 7-invloeden en wachtwoordfunctie

Apple heeft iWork voor iCloud vernieuwd met meer iOS 7 invloeden. Ook kun je wachtwoorden instellen en kijken welke documenten anderen hebben gedeeld.

iwork-icloud-inloggenApple heeft iWork voor iCloud vernieuwd. De webapps voor Pages, Numbers en Keynote hebben een nieuw uiterlijk in iOS 7-stijl gekregen, maar de metamorfose is slechts gedeeltelijk doorgevoerd. Bij het bewerken van een document krijg je nog de oude weergave te zien, terwijl je bij het kiezen van een nieuw sjabloon en het bladeren door de documenten de nieuwere interface onder ogen krijgt. Er zitten ook enkele nieuwe functies in, zoals het beschermen van documenten met een wachtwoord. Deze documenten kun je vervolgens ook weer delen met anderen.

Vrienden en collega’s moeten uiteraard wel het wachtwoord kennen, om de documenten te kunnen inzien. Verder is het gemakkelijker geworden om snelkoppelingen via het toetsenbord te gebruiken, er zijn wat verbeteringen bij het bewerken van documenten doorgevoerd en je krijgt voortaan een lijst te zien van documenten die anderen eerder met je hebben gedeeld. Deze lijst is zichtbaar te maken door op het klokje bovenin het scherm te klikken. Wil je een spreadsheet, presentatie of tekstdocument voorzien van een wachtwoord, dan klik je op Tools, Settings, Set Password.

Apple onthulde in 2013 de nieuwe iWork-applicaties voor iCloud, waarbij ook de iWork-apps voor iOS en OS X een nieuw uiterlijk kregen en gedeeltelijk gratis werden. Afgelopen november kreeg iWork voor iCloud nog een kleine tussentijdse update, met de mogelijkheid om samen te werken aan documenten. Daarmee werd iWork een geduchte concurrent voor Office, waar wel een app voor beschikbaar is, maar waarvoor je €99 per jaar moet betalen. De nieuwe webapps zijn te bekijken door in te loggen op iCloud.com.

numbers-icloud

whats-new-numbers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2014, 21:26
Categorie Diensten
Onderwerp iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.