Nieuwe anti-diefstalkabel in Apple Stores aangetroffen

Er zijn nieuwe beveiligingskabels opgedoken in Apple Stores. Deze kabel moet de iPod touch, iPhone en iPad beschermen tegen diefstal.

Nieuwe-dockingbeveiliging-apple-storeEr is een nieuwe beveiligingskabel opgedoken in meerdere Apple Stores. Het gaat om een enkele iPhone-kabel die de functie van het oude beveiligingsmechanisme moet overnemen. Eerder ging een kabel richting het iOS-apparaat en splitste in twee delen: een fysiek slot dat achterop het apparaat werd bevestigd en een iPhone-kabel voor de stroom. De nieuwe kabel lijkt op een normale iPhone-kabel, maar pint zich vast in het apparaat en is te herkennen aan het symbool van een slotje dat op de connector van de kabel is afgebeeld.


In de Apple Stores waar de nieuwe kabel werd gespot zijn nog niet alle apparaten voorzien. Mogelijk is er een probleem met de aanvoer, maar het kan ook zijn dat ze simpelweg worden getest. Wat opvalt is dat de nieuwe kabel veelal dicht bij de uitgang gebruikt wordt en vooral ingezet wordt voor het beveiligen van de derde generatie. Het lijkt erop dat het iOS-apparaat niet langer werkt wanneer de kabel niet goed uit het dock wordt verwijderd, waardoor het nutteloos wordt om iDevices te stelen.

Medewerkers laten alleen weten dat de kabel functioneel anders is dan de vorige beveiligingskabel, maar laten er verder niets over los. De kabel zou in staat zijn om een alarm te laten afgaan.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.