Bijna helft Amerikanen zegt geen 4G nodig te hebben

Onderzoek van Piper Jaffray wijst uit dat de helft van de Amerikanen geen 4G-netwerk nodig heeft. De volgende generatie iPhone ondersteunt waarschijnlijk 4G, ook de frequentie die in Nederland wordt gebruikt.

iPhone 5De meeste telecomproviders zijn op het moment bezig met de uitrol van een 4G LTE-netwerk in Nederland en België, dat wellicht op de toekomstige iPhone gebruikt kan worden. Met 4G krijg je sneller mobiel internet tot je beschikking, maar je moet er waarschijnlijk wel extra voor gaan betalen. Het is daarom de vraag in welke mate het 4G-netwerk uiteindelijk gebruikt zal worden: uit een onderzoek van Piper Jaffray blijkt namelijk dat 46,8 procent van de Amerikanen geen 4G nodig zegt te hebben.

De iPhone ondersteunt op het moment nog geen 4G-netwerken, maar volgens geruchten zal dit in de volgende iPhone wel zo zijn. De nieuwe iPad bevat al een 4G-ontvanger, maar deze ondersteunt niet de frequenties die in Europa worden gebruikt. Het feit dat de Britse operator Everything Everywhere de 1800 MHz frequentie gaat gebruiken, kan er indirect op wijzen dat de volgende iPhone 4G de Europese frequenties wel zal ondersteunen. De provider gaat een dag voor Apple’s mogelijke iPhone-onthulling op 12 september van start. Koreaanse providers zijn ook in onderhandeling met Apple om de volgende iPhone deze frequentie te laten ondersteunen.

4G LTE Piper Jaffray

Het is nog de vraag hoeveel Nederlanders uiteindelijk gebruik zouden maken van een 4G LTE-netwerk. Omdat de snellere mobiele dataverbinding in Nederland nog vrij nieuw zou zijn, bestaat er een kans dat een klein percentage aan mobiele gebruikers er uiteindelijk interesse in hebben. Daarnaast zijn er ook genoeg iPhone-bezitters die hun mobiele internetverbinding alleen gebruiken om mail te lezen, tweets binnen te halen of om nieuws-apps te bekijken. Voor dit soort bezigheden is een 4G-verbinding minder snel interessant. Wij zijn daarom benieuwd: zit jij op een 4G-verbinding op de volgende generatie iPhone te wachten?


Poll niet zichtbaar? Klik dan op de volgende link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 14:10
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.