Nieuw patent Apple: identificatie via hartslag

Apple heeft een nieuw patent ingediend waarbij de iPhone de hartslag meet van degene die de telefoon in zijn handen heeft en zo de persoon kan identificeren.
Jeroen Reumkens - · Laatst bijgewerkt:

iPhone HartslagmeterApple heeft een nieuw patent ingediend waarbij de iPhone de hartslag meet van degene die de telefoon in zijn handen heeft. Apple beweert dat het op die manier degene die een iPhone vast heeft via de hartslag kan identificeren.

De vraag is natuurlijk hoe specifiek de hartslag inderdaad is voor de mens. Als het gaat om privacygevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld betalen via deze manier van identificatie, dan moet het de identificatie waterdicht zijn, om misbruik te kunnen uitsluiten.

Hiernaast wil Apple ook verschillende gebruikersprofielen koppelen aan de hartslag. Als de sensoren een patroon in de hartslag meten, wordt deze gekoppeld aan een profiel op de telefoon en kunnen zo de specifieke voorkeuren ingesteld worden. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan het aanpassen van het telefoonboek met enkel de contacten die de gebruiker wil of mag zien.

9to5Mac heeft zelf ook nog een interessante toepassing bedacht: wanneer alle gegevens op het internet opgeslagen zouden worden, kun je je telefoon uitlenen en krijgt iedereen zijn eigen bestanden op de telefoon. Zo kun je, met welke telefoon dan ook, altijd je persoonlijke informatie, muziek, contacten, etc. opvragen.

Patent iPhone met hartslagmeter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 11:22
Categorie Apple
Onderwerpen beveiliging, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.