Nieuw boek over het maken van professionele iPhone-webapplicaties

Marktonderzoeksbureau Research & Markets heeft webexpert Richard Wagner een boek over het ontwikkelen van webapplicaties voor de iPhone laten schrijven. Het boek beschrijft ook het overzetten van bestaande webapplicaties naar het iPhone-platform.

Building applications for mobile safariWebapplicaties voor de iPhone kun je ook met wat gezond verstand en de richtlijnen van Apple maken. Maar wie liever aan de hand wordt meegevoerd, kan nu het boek ‘Professional iPhone and iPod touch Programming: Building Applications for Mobile Safari’ van Research and Markets aanschaffen. Voor 33 euro wordt je bijgepraat over het applicatie-platform en de mogelijkheden om Web 2.0 applicaties voor de iPhone te maken. Er staan praktische voorbeelden in, tips om bestaande webapplicaties naar de iPhone over te brengen en gebruik te maken van de telefoondialoog, bewegingssensoren en Google Maps.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

  • Van de grond af opbouwen van een XHTML- en CSS-raamwerk voor de gebruikersinterface;
  • Zorgen dat de look & feel aansluit op de ingebouwde applicaties;
  • Integreren van publieke Web 2.0 API’s in je applicaties;
  • Werken met vinger-interacties op het scherm;
  • Gebruik van Ajax om externe pagina’s te laden;
  • Mash-ups voor de iPhone maken;
  • Lokale en remote gegevens opslaan;
  • Applicaties optimaliseren voor het EDGE-netwerk;
  • Testen en debuggen van iPhone-applicaties.

Kortom: voor 33 euro heb je een boek dat een stap verder gaat dan alleen de basis. Toch zou je je kunnen afvragen waarom je een technisch handboek bij een marktonderzoeksbureau zou willen kopen. Maar gelukkig heeft het bureau voor het schrijven van het boek wel een deskundige ingehuurd: Richard Wagner is een ervaren webontwikkelaar die meerdere boeken heeft geschreven (XSLT For Dummies, Creating Web Pages For Dummies, XML For Dummies, Web Design Before & After Makeovers en JavaScript Unleashed). Wagner is ook uitvinder en chief architect van NetOjbects Scriptbuilder.

Professional iPhone and iPod touch Programming: Building Applications for Mobile Safari is te koop via de website van Research & Markets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2008, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerpen applicaties, boeken, programmeren, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.