iPhone 6 bendgate screenprotector

Screenprotector wil iPhone 6 minder buigzaam maken

Een screenprotector van Patchworks zorgt ervoor dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus minder verbuigen. Dit moet de bendgate-klachten van afgelopen jaar tegengaan.

iPhone 6 bendgate screenprotectorIn september 2014 werd er nog uitbundig gesproken over bendgate: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zouden buigen als ze lange tijd in je broekzak zitten. Volgens Apple had slechts een kleine groep gebruikers hier last van, maar het duurde niet lang tot flink wat iPhone 6-bezitters de buigbaarheid zelf uitprobeerden. Dat leidde tot een hoop foto’s en video’s. Inmiddels proberen accessoiremakers slim in te spelen op de ophef. Patchworks heeft bijvoorbeeld een exta stevige iPhone 6-screenprotector geïntroduceerd, die mogelijke buigproblemen moet tegengaan.

De ITG Pro Plus Tempered Glass-protector werd door Patchworks gedemonstreerd op technologiebeurs CES 2015. Op het moment is hij nog niet verkrijgbaar: later deze maand wordt hij verkocht in de Verenigde Staten, waarna het afwachten is of Europese webshops hem wellicht gaan inkopen. Patchworks verscheept zelf niet naar Nederland en België. De iPhone 6-variant gaat 35 dollar kosten, terwijl je voor de iPhone 6 Plus 40 dollar betaalt.

Volgens Patchworks beschermt de protector je iPhone 6 tegen verbuiging met 45 procent. Met andere woorden: je iPhone kan nog steeds verbuigen, maar een stuk minder snel. Dat zal een aantal iPhone 6-bezitters geruststellen, al kun je afvragen of de fabrikant niet gewoon inspeelt op de hype rond bendgate. Uit tests van Consumer Reports blijkt immers dat smartphones van andere merken ook gevoelig zijn voor buigen.

We hebben in het verleden wel vaker accessoiremakers zien inspelen op iPhone-problemen. In 2010 was er bijvoorbeeld antennagate, waarbij de verbinding verslechterde als je de iPhone 4 op een bepaalde manier vasthield. Het duurde toen niet lang totdat er ‘pleisters’ voor je iPhone 4 werden verkocht, waarmee je dit gevoelige punt kon afdekken.

Via The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 11:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen bendgate, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.