apple_watch_nederland

Nederlandse verkoop Apple Watch officieel gestart! Dit moet je weten

Het is eindelijk zover: de Apple Watch is nu ook in Nederland verkrijgbaar. iCulture zet alles over de Nederlandse Apple Watch-verkoop op een rij.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple_watch_nederlandWe hebben er lang op moeten wachten, maar de verkoop van de Apple Watch is eindelijk in Nederland van start gegaan. Sinds 7:01 uur is het mogelijk om de Apple Watch te bestellen in de online Apple Stores. Je kunt vandaag ook terecht in fysieke Apple Stores en bij een aantal Apple Premium Resellers. Van plan om vandaag de Apple Watch aan te schaffen? Je leest in dit artikel waar je allemaal terecht kunt.

Online Apple Store vanaf 7:01 uur

De verkoop in de online Apple Store is gestart om 7:01 uur ‘s ochtends. Het is de eerste plek waar je in Nederland officieel de Apple Watch online kunt bestellen. De levertijd van de Apple Watch is afhankelijk per model, maar bedraagt bij de meeste modellen slechts één werkdag. Wil je de Apple Watch kopen en daarmee gelijk iCulture steunen? Dat kan via onderstaande link:

Kopen: Apple Watch in Apple Store

Levertijden Apple Watch

Levertijden kunnen in de loop van de dag veranderen, maar zijn momenteel:

 • Alle niet genoemde modellen: 1 werkdag
 • 42mm staal wit sportbandje: 1-2 weken
 • 42mm staal zwart bandje klassieke gesp: 1-2 weken
 • 42mm staal schakelarmband licht of donker: 1-2 weken
 • 38mm en 42mm Apple Watch Edition: 2-3 weken

Nog niet te bestellen:

 • 38mm Apple Watch staal, zwart lederen bandje moderne gesp
 • 42mm Apple Watch staal met geribbeld lederen bandje

Apple Premium Resellers vanaf 8:00 uur

Om 8:00 uur ‘s ochtends barst het feest los bij een select aantal Apple Premium Resellers, waar vanaf dat moment de Apple Watch zal worden verkocht. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel voorraad er bij de resellers wordt verwacht, maar in het verleden leverde Apple relatief weinig bij deze winkels. Je moet er dus vroeg bij zijn als je bij deze winkels jouw gewilde Apple Watch-wil bemachtigen. Het gaat om de volgende locaties:

 • Bij iCentre kun je in ieder geval in Amstelveen en Amsterdam terecht.
 • A-Mac verkoopt de Apple Watch in Den Haag, Eindhoven (Demer), Rotterdam (Lijnbaan) en Utrecht
 • Xando heeft Apple Watch-exemplaren liggen in Nijmegen.
 • Ivizi heeft de Apple Watch in hun winkel in Maastricht (Wycker Brugstraat) liggen.

Op deze pagina bij Apple kun je opzoeken wat voor jou de dichtstbijzijnde APR is.

Hieronder zie je foto’s van de situatie bij iCentre Amsterdam, vlak voor 8:00 uur:

icentre-amsterdam-apple-watch-1

icentre-amsterdam-apple-watch-2

icentre-amsterdam-apple-watch-3

icentre-amsterdam-apple-watch-4

Tips van lezers:

 • In Eindhoven staan zo’n 30 mensen in de rij, meldt @xjhacking.
 • Bij Amac Rotterdam stond geen lange rij, tipgever @WesleyPl was als tweede aan de beurt.

Fysieke Apple Stores vanaf 10:00 uur

apple-watch-passen-apple-storeEen opmerkelijk besluit van Apple: de Apple Store zal niet om 8:00 uur ‘s ochtends open gaan, zoals gebruikelijk bij de introductie van nieuwe iPhones en iPads. In plaats daarvan kun je om 10:00 uur pas terecht in de Apple Store, hetzelfde tijdstip waarop de Apple Store iedere vrijdag opent.

De Apple Watch is weinig op voorraad in fysieke Apple Stores, aldus meerdere bronnen van iCulture. De Apple Watch zal hier vooral op afspraak worden verkocht: door je online aan te melden, kun je een Apple Watch reserveren die je vervolgens in de winkel oppikt. Een Apple Store-medewerker kan je dan helpen met je nieuwe Watch.

Apple Store Amsterdam

Je kunt ook een afspraak maken om de Apple Watch uit te proberen in de Apple Store. Je krijgt dan een uitleg over alle functies, waarbij je de Apple Watch vijftien minuten kunt dragen. Het is sterk aan te raden om thuis een afspraak te maken en daarna pas richting de Apple Store te gaan. Wilde je bijvoorbeeld vanmorgen om 9:00 uur een afspraak maken, dan kon je pas om 13:15 uur terecht bij Apple om hem te passen en kopen.

De (geheime) link naar de reserveringspagina bevindt zich hier (de officiële link was op het moment van schrijven nog niet bereikbaar). iCulture-lezers melden dat ze wel via de app kunnen reserveren. Ook blijken de reserveringsknoppen wel bereikbaar, als je de juiste link weet. Voor de 42mm Sport Spacegrijs is dat deze link: 42mm Sport Spacegrijs reserveren.

De Apple Watch Edition is alleen te reserveren en te bekijken in Amsterdam:

apple-watch-edition-amsterdam

Gisteravond arriveerden de kratten met winkelmateriaal voor de Apple Watch in Den Haag:

apple-watch-kratten-den-haag
Foto via @datzagik

Bij de Apple Store in Amsterdam was het vrijdagochtend om 9:00 uur nog niet erg druk. We vermoeden dat de meeste mensen gewoon om 10:00 uur binnenkomen op basis van reservering:

apple-watch-apple-store-amsterdam

En België?

De Apple Watch is vandaag nog niet verkrijgbaar in België. Wanneer de verkoop daar van start zal gaan is ook nog niet bekend. Wil je nu al een Apple Watch bemachtigen? Dan raden we je aan om naar één van de hierboven genoemde winkels te gaan, of naar een Apple Store in bijvoorbeeld Frankrijk. Online bestellen kan als je een afleveradres hebt in een land waar de Apple Watch wordt verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

74 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.