NASA lanceert app voor selfies in de ruimte

Zo nu en dan brengt de NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, leuke apps voor consumenten uit. Vandaag heeft de organisatie onder meer een app uitgebracht waarmee je selfies in de ruimte kan maken.

Vijftien jaar geleden lanceerde de NASA de Spitzer Space Telescope. Ter gelegenheid van die lancering brengt de ruimtevaartorganisatie twee apps uit. Beide stellen het buitengewoon mooie beeldmateriaal van de telescoop centraal.


Selfies in de ruimte
De NASA Selfies-app is de eerste van de twee apps die uitgebracht zijn. Deze plaatst je in een virtueel ruimtepak en plakt je vervolgens op een prachtige plek in de ruimte. Denk aan de Orionnevel, of aan het centrum van de Melkweg. De app vraagt je een selfie te maken en vervolgens een achtergrond te kiezen. Daarna kan je het geinige resultaat delen op sociale media.

Er zit ook een iets serieuzere kant aan de Selfies-app. Gebruikers kunnen kiezen uit dertig achtergronden, allemaal plaatjes die zijn geschoten door Spitzer. Bij elke foto kan je informatie opvragen over wat je precies ziet. Zo koppelt de NASA de wetenschap dus mooi even aan de belangrijkste mobiele trend van het moment: selfies.

Exoplanet Excursions voor VR-brillen

Een andere app die door de NASA uitgebracht wordt, is helaas niet beschikbaar voor de iPhone, maar desalniettemin interessant om even te noemen. Het gaat om de Exoplanet Excursions VR-app. Deze is geschikt voor de Oculus en de Vive en laat je door het TRAPPIST-1 systeem zweven. Zo kan je de ruimte dus in virtual reality ervaren.

De Spitzer Space Telescope
Op 25 augustus 2003 werd de telescoop in een baan rond de aarde gebracht. De satelliet bevat drie instrumenten waarmee plaatjes van de ruimte geschoten kunnen worden. Zo zijn mooie foto’s gemaakt van nevels, sterrenstelsels en van andere zonnestelsels. Met behulp van de telescoop zijn diverse sterren ontdekt, waaronder een zogenaamde bruine dwerg. Die bevindt zich op 7,2 lichtjaar van de aarde en is ongeveer even koud als de Noordpool. Een mislukte ster dus.

Meer weten over de telescoop en de mooie foto’s bekijken? Surf dan naar deze pagina van het Jet Propulsion Laboratory.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.