Pastbook fotoboek

My Year maakt automatisch een fotoboek van je Facebook- of Instagram-foto’s

Een jaar samenvatten met een fotoboekje is een leuk idee, maar kost wel veel werk. My Year neemt al het werk uit handen en stelt zelf een fotoboek samen met jouw Facebook of Instagram foto's.

My-Year-Header

Of je het nu wilt of niet: 2015 is voorbij voordat je er erg in hebt. Langzaam maar zeker komen de eindejaarslijstjes op je af en is het dus hoog tijd om terug te blikken op de afgelopen 12 maanden. My Year maakt het je wel heel gemakkelijk. Deze app knutselt volledig automagisch een fotoboek in elkaar met je Instagram- en Facebook-foto’s.

De My Year-app (link) wil het zo makkelijk mogelijk maken om een fotoboek te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden, een keuze maken tussen Facebook of Instagram en op de grote groene knop met Create klikken.

Toegang tot je Facebook en Instagram is verplicht

Houd er wel rekening mee dat je toegang tot je Facebook– of Instagram-account moet geven om van de app gebruik te maken. Het kan vervolgens even duren tot al je foto’s verzameld zijn, maar het resultaat is indrukwekkend.

Vrijwel direct blader je namelijk door de digitale versie van het boekje. Als je veel foto’s op Facebook of Instagram zet, kan het natuurlijk gebeuren dat je het niet eens bent met de selectie van My Year.

My-Year My-Year

Gelukkig kun je door op het potloodje te tikken de cover aanpassen en specifieke foto’s verwijderen. Zo blijft uiteindelijk het fotoboek over dat jouw jaar samenvat. Ook is het mogelijk om de beschrijvingen van je foto’s in het boekje te zetten.

Jammer genoeg kun je niet handmatig foto’s aan het My Year-boekje toevoegen vanuit de iPhone-app. Daar zul je de webversie voor moeten gebruiken. Via een mailtje krijg je een privélinkje waarmee je het boek verder kunt bewerken op je Mac. Daar kun je ook foto’s van andere sociale netwerken of je eigen fotobibliotheek toevoegen.

Laat een My Year-boekje afdrukken

Nu is zo’n virtueel fotoboek heel leuk, maar een echte variant maakt het natuurlijk nog beter. Daar komt ook het verdienmodel van My Year om de hoek kijken, want hoewel je de iOS-app gratis kunt gebruiken moet je (uiteraard) betalen als je het fotoboekje wilt laten afdrukken.

Op de website van My Year kun je de prijzen bekijken, die beginnen bij 29 dollar voor een klein boekje van 24 pagina’s. De prijs loopt op als je bijvoorbeeld voor een harde kaft kiest, of meer pagina’s in het boek wilt hebben. Tijdelijk worden er geen verzendkosten gerekend, ook internationaal. Het duurt zo’n zeven tot tien werkdagen tot het fotoboekje op je deurmat ploft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2015, 18:11
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, fotoboek, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.