monument valley screenshots

Nog meer puzzelplezier: Monument Valley 3 komt eraan

Onderdeel van Apple Arcade?
De populaire serie Monument Valley komt terug! De ontwikkelaar van de gameserie werkt namelijk aan Monument Valley 3. Er is nog weinig bekend van dit derde deel, maar de ontwikkelaars zijn nog wel op zoek naar een director.

Monument Valley 3 in ontwikkeling

In 2014 bracht ustwo games de allereerste Monument Valley uit. De game bestaat uit prachtige puzzels die geïnspireerd zijn door de Nederlandse kunstenaar Escher. Gezichtsbedrog speelt dan ook een belangrijke rol bij het oplossen van de puzzels, waardoor je telkens net even anders naar de levels moet kijken. De tweede game borduurde voort op dit concept. In onze review van Monument Valley 2 beloonden we het spel met een mooie 9. Nu laat de ontwikkelaar dus weten dat ze aan een derde deel werken.


Helaas weten we op dit moment nog niet veel over het spel. De makers hebben alleen de titel verklapt, wat doet vermoeden dat het spel wederom op smartphones verschijnt en weer bestaat uit een reeks lastige puzzels. Het tweede deel werd aangekondigd tijdens een Apple-event en verscheen kort daarna exclusief voor de iPhone en iPad. We gaan er dan ook vanuit dat dit derde deel wederom voor de iPhone en iPad verschijnt.

De ontwikkelaar heeft wel al de vacature voor Game Director online gezet. In deze rol geef je richting aan de visie van de game. Je zorgt ervoor dat alle ontwikkelaars zich bezighouden met deze visie en weten wat hun taken zijn. Het team bestaat uit zo’n acht tot twaalf ontwikkelaars. Een vereisten is wel dat je bekend moet zijn met de beginselen van de Monument Valley-serie, wat ook doet vermoeden dat het derde deel in dezelfde stijl valt als de eerdere twee games.

Bekijk ook

Review: Monument Valley 2 is het vervolg dat de game verdient

Monument Valley is terug! In Monument Valley 2 gaan moeder en kind op stap in de wondere wereld van de vallei om weer veel puzzels met optische illusies op te lossen. Wij speelden dit nieuwe deel en geven ons oordeel.

Onderdeel van Apple Arcade?
Later dit jaar introduceert Apple de gamedienst Apple Arcade, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt premium games kan spelen. De Monument Valley-games zijn eenmalige aankopen en voldoen daarom aan de eisen van Apple’s dienst. Ustwo games is één van de ontwikkelaars die zich reeds aangesloten heeft bij Apple’s dienst. De kans dat Monument Valley 3 meteen al bij de start van de dienst beschikbaar is, is echter klein. De ontwikkeling lijkt zich nog in een vroeg stadium te bevinden, dus we zullen er hoogstwaarschijnlijk nog wel even op moeten wachten.

Bekijk ook

Alles over Apple Arcade, de gamedienst van Apple

Apple's eigen gamedienst heet Apple Arcade. Tegen een vast bedrag per maand kun je alle games spelen. In dit overzicht lees je wat het kost en op welke apparaten je kunt spelen. Alles over Apple Arcade op een rijtje!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.