iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Mobclix geeft gedetailleerde info over iPhone-applicaties

Mobclix is een nieuwe dienst waarbij je statistieken kunt zien van applicaties uit de App Store. Je krijgt veel meer info dan je uit iTunes kunt halen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobclix applicatie statistiekenJe hebt een geweldig idee voor een iPhone-applicatie, maar voordat je die $99 aan Apple overmaakt en gaat lobbyen om alsjeblieft in het iPhone Developer Program te komen wil je eerst weten of mensen überhaupt op zo’n type applicatie zitten te wachten. Met de Application Ranking van Mobclix kun je precies zien hoe de verschillende applicaties in elke categorie het doen.

Daarbij blijkt dat er nog steeds betaalde applicaties dan gratis applicaties zijn: er staan nu 3.420 apps in de App Store, waarvan 76 procent betaald. Die verhouding is sinds de lancering van de App Store eigenlijk niet gewijzigd. Games zijn dominant aanwezig (31%), gevolgd door Utilities (15%) en Entertainment (12%).

Tap Tap RevengeEr is nog meer interessante informatie te vergaren uit de Application Ranking: je kunt in elke categorie sorteren op verkooprang, prijs, waardering of releasedatum. Je kunt ook zien dat Air Sharing (#1 bij gratis apps in de Amerikaanse App Store) een bliksemcarriere doormaakte terwijl PocketGuitar (#1 bij betaalde apps) veel geleidelijker opklom naar de huidige toppositie.

En hoe gaat het eigenlijk met oudgediende Tap Tap Revenge? De grafiek hiernaast laat zien dat de populariteit wat is afgezwakt, maar dat ze het nog steeds heel aardig doen.

Mobclix werd vorige week gelanceerd tijdens TechCrunch50 en geeft ontwikkelaars gedetailleerde informatie over hun verkoopcijfers. Daarmee is het een concurrent van de dienst die Pinch Media aanbiedt.

Meer info: Mobclix

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2008, 10:54
Categorie Apps
Onderwerpen app store, applicaties, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.