Mighty vastmaken met clip

Mighty is de iPod shuffle van 2016 (mét Spotify!)

De Mighty is een muziekspeler die op de iPod shuffle lijkt. Het bijzondere is dat je offline Spotify-afspeellijsten kunt meenemen en dat kan de iPod shuffle niet.

De iPod shuffle was jarenlang de ideale iPod om mee te sporten. Veel mensen hebben daarom nog steeds de kleine vierkante muziekspeler in gebruik. Het is eigenlijk jammer dat Apple het apparaatje niet verder ontwikkelt en dat het al jarenlang dezelfde specs heeft. Daarom is het hoog tijd voor de Mighty om er iets aan te doen. Deze muziekspeler is helemaal van 2016, want je kunt ermee offline luisteren naar Spotify.

Mighty maakt verbinding met Bluetooth of Wi-Fi

Mighty: muziekspeler met offline Spotify

Mighty wordt aangeboden via Kickstarter; het team achter het product werkte eerder bij Samsung, Qualcomm en MOG. Dat het apparaatje op een iPod shuffle lijkt is daarom misschien niet zo gek. Het mooie van de Mighty is dat je er offline muziek van Spotify mee kunt luisteren, zonder dat je je telefoon steeds bij je hoeft te hebben. Handig tijdens het sporten, wandelen, kamperen en andere momenten dat je niet constant kunt opladen.

Wel heb je de iPhone nodig om een aantal Spotify-afspeellijsten op de Mighty te zetten. Nadat je dit hebt gedaan via de bijbehorende app en een verbinding met Bluetooth of Wi-Fi, kun je zorgeloos de deur uit.

Mag dat zomaar van Spotify? Ja! De bedenkers van de Mighty zijn al een jaar in gesprek met Spotify en hebben alles goed afgesproken. Het is momenteel bij een Spotify Premium-abonnement al toegestaan om de muziek offline op een apparaat mee te nemen. Daarbij geldt een maximum van drie offline apparaten.

Mighty met iPhone en app

De Mighty heeft 2GB intern geheugen voor het meenemen van muziek. Dit komt neer op ongeveer 48 uur muziek luisteren. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor audioboeken, yoga-sessies en andere audio. Via het kleine groene knopje rechtsboven blader je door de afspeellijsten en met de knoppen aan de voorkant kun je de muziek stoppen, vooruitspoelen en het volume aanpassen.

Net als bij de iPod shuffle kun je niet zien welk nummer je aan het luisteren bent, maar ook daar hebben de makers van Mighty iets op gevonden. Het apparaatje leest de namen voor, net zoals de iPod shuffle. Via de app kun je precies zien welke nummers er op de Mighty staan, maar dan moet je wel je iPhone bij de hand hebben. En dat is bij de Mighty nou juist niet nodig. Behalve de toepassingen op de foto’s (wandelen, kamperen, fietsen) kun je de Mighty ook goed gebruiken tijdens lange vliegreizen, als je geen internetverbinding hebt.

De Mighty is gemaakt van zacht rubber, wat goed aansluit op de sportieve mogelijkheden. Met een clip maak je de muziekspeler aan je kleding of een tas vast.

iPod shuffle of Mighty, welke moet je hebben?

Het grootste nadeel van de Mighty is dat de batterijduur aan de korte kant is. Na 5 uur is de batterij leeg, dus je zult wel een reservebatterij bij de hand moeten hebben. De iPod shuffle gaat met een speelduur van 15 uur veel langer mee. Nadeel van de iPod shuffle is dat je er een speciale lader voor nodig hebt, die je makkelijk kwijt kunt raken. De makers van de Mighty zijn wel bezig om de speelduur van 5 uur te verdubbelen.

Wat prijs, levertijd en kleurkeuze betreft ben je voorlopig bij Apple ook beter af: voor €55 heb je een iPod shuffle, die per direct verkrijgbaar is in 6 kleuren. De Mighty wordt pas vanaf november geleverd voor $79 in de kleurstelling zwart met Spotify-groen. Beide apparaatjes hebben 2GB opslagruimte.

Er is echter één punt waarop de Mighty het duidelijk wint van de iPod shuffle: je kunt er Spotify-afspeellijsten op meenemen. Bij de iPod shuffle is het niet mogelijk om Spotify te gebruiken. De enige geschikte iPod is de iPod touch, omdat je alleen daarop de Spotify-app kunt installeren.

Mighty is handig tijdens het wandelen

Mighty vastmaken met clip

Mighty: ook handig tijdens kamperen

Mighty: lekker muziek luisteren op de fiets

Mighty: zelfs tijdens yoga-oefeningen komt 'ie van pas

Mighty synchroniseer je met een iPhone

Mighty tijdens het hardlopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 13:25
Categorie Accessoires
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.