Microsoft: ‘Wij hebben Siri al een jaar lang’

Microsoft's Craig Mundie denkt dat Windows Phone 7 al meer dan een jaar een functie bevat die op Siri lijkt. Siri is Apple's nieuwe virtuele assistent in de iPhone 4S.

Windows Phone 7Tijdens een interview met Forbes liet Microsoft’s Craig Mundie zich uit over Siri. Volgens hem zit een technologie die erg lijkt op Siri al zeker een jaar in Windows Phone 7. Aan deze Windowsdienst kun je ook laten weten wat je wil doen en je spraak laten uitschrijven.

In een interview hadden Mundie en Forbes-journalist Eric Savitz het onder andere over Kinect, Microsoft’s plannen en concurrent Apple’s Siri, een nieuwe virtuele assistent in de iPhone 4S. Over dat laatste zei Mundie het volgende:

Je zou kunnen zeggen dat Microsoft al meer dan een jaar een soortgelijke mogelijkheid heeft in Windowtelefoons, sinds de introductie van Windows Phone 7. Door ‘Text Eric’ te zeggen en je bericht uit te spreken kun je met je stem ook een sms-bericht sturen. Ook via Bing kun je zoeken door enkel woorden uit te spreken.

Mundie wijdt niet uit over Siri’s mogelijkheid om met alternatieve vragen bij bepaalde informatie uit te komen, één van de onderscheidende functies van Siri. Het uitvoeren van gewone stemcommando’s kan inmiddels op alle smartphones: ook op Android is het mogelijk om bepaalde specifieke handelingen met je stem uit te voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 18:46
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen microsoft, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.