Zet iPhone-foto’s op je iPad met speciale usb-kabel

Een kabel voor de iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch vierde generatie en iPod Nano zesde generatie maakt het mogelijk om foto's op je iPad of iPad 2 te zetten.

iPhone iPad camera kabelEen nieuwe kabel voor de iPhone en iPad maakt het mogelijk om de twee apparaten aan elkaar te koppelen. Op deze manier kun je makkelijk een foto gemaakt op de iPhone kopiëren naar een iPad, om hem daar op een groter scherm te bekijken en bewerken. De kabel is hierdoor een handig alternatief voor iedereen die liever niet iCloud’s Fotostream gebruikt.


De mogelijkheid om de iPhone en iPad aan elkaar te koppelen en foto’s uit te wisselen is niet helemaal nieuw: eerder bracht Apple de Camera Connection Kit uit voor de iPad, die in combinatie met een usb-kabel hetzelfde kan bereiken. Deze kabel lijkt de kabel en de kit te combineren in een enkel accessoire. De kabel kost $14,99, meer dan de helft van Apple’s €29,00-kostende Camera Connection Kit. Je bent wel minstens $2,99 aan verzendkosten kwijt. Hij is te koop via USBFever’s webshop.

iPad iPad camera kabelFotostream, een nieuwe functie binnen iCloud, maakt het mogelijk om je foto’s draadloos van je iPhone op je iPad te zetten. Helemaal onnodig wordt deze kabel hier echter niet door gemaakt: zo is er voor Fotostream een internetverbinding vereist. Gebruik je een iPad zonder 3G of een iPod touch, dan zullen foto’s niet worden gesynchroniseerd wanneer je geen internetverbinding hebt. Daarnaast werkt Fotostream enkel wanneer je iOS 5 hebt geïnstalleerd.

De kabel werkt volgens USBFever met alle iPhones, iPads, de iPod touch vierde generatie en de iPod Nano zesde generatie. Naast het overzetten van foto’s heeft de kabel geen extra functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.