Microsoft Whiteboard iOS

Microsoft Whiteboard op iOS verschenen: wat kan je ermee?

Microsoft maakt zijn Whiteboard-app beschikbaar voor iOS-apparaten. Daarmee kunnen ook Apple-gebruikers samenwerken met de virtuele versie van een whiteboard.

In essentie is Whiteboard een vrij eenvoudige app, maar met veel mogelijkheden. De app biedt gebruikers een wit oppervlak, waar ze op kunnen tekenen. Daarnaast kan je andere mensen toegang geven tot je Whiteboard. Samen virtuele aantekeningen maken is daarmee extra makkelijk.

Samenwerken op je Microsoft Whiteboard

Microsoft Whiteboard bestaat uit een eindeloos canvas. Microsoft zelf noemt het een plek waar je je fantasie helemaal zijn gang kan laten gaan. Je kan in de app tekenen, afbeeldingen plakken, tekst typen en objecten verplaatsen. De app is ook voorzien van vormherkenning. Daarmee kan de app automatisch ‘zien’ of je bijvoorbeeld een tafel of een stoel tekent.

Microsoft Whiteboard iOS

Maar belangrijker nog: je kan ook andere mensen toegang geven tot je Whiteboard. Alles wat je doet gaat meteen naar de cloud. Dat betekent dat als een van je teamleden een aantekening maakt, je die ook meteen op jouw scherm ziet. Je hoeft niets op te slaan, want dat gebeurt automatisch. Het is dus ook mogelijk om een oude versie van je Whiteboard terug te zoeken, mocht iemand per ongeluk iets verwijderd hebben.

Oorspronkelijke app
Microsoft bracht de Whiteboard-app tegelijk met de Surface Hub uit. Dat is een groot scherm en dient als digitale versie van een traditioneel whiteboard. De app was toen nog vooral gemaakt voor zakelijke gebruikers. Zij kunnen binnen de app aantekeningen maken die direct op de Surface Hub verschijnen.

Maar Microsoft realiseerde zich de voordelen van de app en besloot het breder beschikbaar te maken. Enige tijd geleden bracht het de app al naar Windows 10. Daarnaast liet Microsoft weten de app naar iOS te brengen. Dat is nu een feit, en nu is het nog even wachten op de eveneens beloofde webversie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2018, 12:30
Bron Bron Microsoft
Categorie Apps
Onderwerp microsoft
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.