App Store Connect

TestFlight Public Link maakt het testen van beta-apps makkelijker

Apps testen via publieke linkjes

Met TestFlight Public Link hoeven ontwikkelaars niet meer e-mailtjes naar honderden mensen te versturen, als ze hun app willen laten testen. In plaats daarvan bieden ze een publieke link aan, die iedereen kan gebruiken.

Update 26 september: Het is vanaf nu voor ontwikkelaars mogelijk om gebruik te maken publieke linkjes met uitnodigingen om een app te testen, de zogenaamde public invite links. De functie werd tijdens de WWDC 2018 in juni al aangekondigd, maar is nu te gebruiken. Net als bij andere TestFlight beta-apps zijn de apps slechts 90 dagen geldig. TestFlight werkt op de iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV, maar nog steeds niet op de Mac.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 8 juni:

TestFlight Public Link

Apple heeft tijdens een WWDC-sessie uitgelegd hoe het testen van apps met TestFlight makkelijker moet worden. Met TestFlight Public Link kunnen ontwikkelaars mensen uitnodigen om een bepaalde app te testen, zonder dat er directe interactie nodig is. Door een unieke URL aan te maken kan Apple gebruikers uitnodigen om de app te gaan testen. Dit dient als een open uitnodiging en kan door iedere geïnteresseerde worden gebruikt… totdat het aantal beschikbare slots op is.


Voorheen moesten ontwikkelaars handmatig een e-mail sturen naar geïnteresseerde testers en dat kan arbeidsintensief zijn als je met heel veel mensen te maken heeft. Ook kan het gebeuren dat een gebruikers liever geen e-mailadres deelt. Bij TestFlight Public Link hoeft dat niet meer en hoeft een ontwikkelaar ook geen testers meer te ‘ronselen’. In plaats daarvan stelt hij of zij gewoon de link beschikbaar via social media of op een website.

App Store Connect test

Het werkt met maximaal 10.000 testers, maar als ontwikkelaar kun je zelf aangeven hoeveel mensen mogen meedoen. Dit is de zogenaamde ‘Tester Count’. Zodra het maximale aantal is bereikt kunnen nieuwe testers zich niet meer aanmelden. Loopt het storm, dan kan de ontwikkelaar de inschrijving ook weer stoppen door het publieke linkje te deactiveren. Nieuwe testers kunnen zich dan niet meer aanmelden. De ontwikkelaar kan voor elke testgroep aangeven welke build de gebruikers krijgen.

App Store Connect

Nieuwe naam App Store Connect

Een andere ontwikkeling is dat iTunes Connect een nieuwe naam heeft gekregen. Het portaal waarmee ontwikkelaars hun apps beheren heet nu App Store Connect en dat is wel zo logisch. De iOS-app is vernieuwd waardoor het makkelijker moet worden om apps te uploaden, in te dienen en te beheren. De oude iTunes Connect-app was een van de weinige die nog niet was aangepast voor iOS 12. Nu weten we waarom: Apple was met een compleet nieuwe app bezig. Vanaf je iPhone kun je reageren op openstaande zaken in het Resolution Center, trends bekijken en reageren op reviews. Ook krijg je pushberichten als er veranderingen zijn in de status van je app of als er nieuwe reviews van gebruikers zijn binnengekomen.

Met de App Store Connect API kunnen ontwikkelaars alles regelen rondom het testen van apps, zoals:

  • Maken van groepen
  • Builds oftewel (test)versies toewijzen aan groepen
  • Publieke links beheren
  • Testers toevoegen en verwijderen
  • Testinformatie bijwerken

Ook nieuw voor ontwikkelaars is dat ze nu een gratis proefperiode kunnen geven. Dit blijkt uit de vernieuwde App Store-richtlijnen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 26 september: TestFlight Public Link is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2018, 13:22
Categorie Diensten
Onderwerp testflight
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.