Microsoft To Do overstappen van Wunderlist

Microsoft vernieuwt To Do-app en wil dat Wunderlist-fans nu écht overstappen

Microsoft heeft een compleet vernieuwde To Do app onthuld, net op het moment dat de voormalige maker van Wunderlist plannen heeft om zijn app terug te kopen.

Microsoft kondigde te vernieuwde To Do-app aan met een opvallend screenshot, waarop de televisietoren op Alexanderplatz in Berlijn te zien is. Dat zal geen toeval zijn. To Do is namelijk gebaseerd op Wunderlist, een app die in Berlijn is ontstaan. Microsoft is al een aantal jaren aan het aanmodderen met Wunderlist en lijkt met het project in de maag te zitten. Wunderlist-gebruikers blijven trouw aan hun oude app, terwijl de nieuwe app To Do maar geen succes wil worden. Ondertussen heeft Wunderlist-oprichter Christian Reber aangeboden om de populaire takenlijst-app terug te kopen, om te voorkomen dat Microsoft ermee stopt.

Functies overgeheveld van Wunderlist naar To Do

Met de compleet vernieuwde To Do-app wil Microsoft je nu toch echt overhalen om Wunderlist aan de kant te zetten. In 2015 werd Wunderlist overgenomen en vier jaar later bestaat de app nog steeds. Gaandeweg zijn er wel steeds meer functies overgeheveld naar To Do. Met een nieuw design en nauwere integratie met andere platformen hoopt Microsoft je deze keer wel over te halen om de overstap te maken.

Microsoft To Do overstappen van Wunderlist

De app heeft een nieuw kleurenschema gekregen en je kunt nu ook de achtergronden aanpassen. Op de Mac wordt dark mode ondersteund, terwijl dat voor iOS op de planning staat. Synchroniseren is mogelijk tussen iOS, macOS, Windows, Android en het web.

Om Wunderlist-gebruikers nog meer tegemoet te komen heeft Microsoft alle functies toegevoegd die ook in de eerdere app zaten, waaronder slimme lijsten waarmee je je dag kunt plannen. Deze persoonlijke dagplanner heet My Day. Er verschijnen slimme suggesties wat je vandaag moet doen. Lukte het niet om een bepaalde taak af te ronden, dan verschijnt het de volgende dag weer als suggestie.

Ondertussen is Wunderlist-oprichter Christian Reber niet happy met de gang van zaken. Hij liet via Twitter weten dat hij het liefst de app terug zou kopen. Microsoft heeft nog steeds niet laten weten of en wanneer de stekker definitief uit Wunderlist gaat, maar met deze vernieuwde app lijkt dat moment dichterbij te komen. Microsoft betaalde tussen de $100 miljoen en $200 miljoen voor de app. Omdat Wunderlist op Amazon Web Services draaide besloot Microsoft om de complete app te herschrijven, zodat het met de eigen Azure-techologie zou werken.

De vernieuwde To Do-app is te installeren op je iPhone, iPad en Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.