Thinga.Me iPhone

Met Microsoft’s Thinga.Me kun je allerlei objecten scannen

Thinga.Me is een nieuwe app van Microsoft, waarmee je objecten uit een verzameling kunt scannen en op een virtuele plank uitstallen. Handig voor verzamelingen, collecties en meer.

Verzamel je LEGO-poppetjes of modelauto’s? Misschien hebben je ouders een collectie kristallen glaasjes of aanstekers. Al die objecten kun je gaan scannen met de nieuwe experimentele app Thinga.Me, afkomstig uit de garage van Microsoft.


Thinga.Me iPhone

Thinga.Me: allerlei spullen scannen

Microsoft Garage is een experimenteel team waar ze allerlei vernieuwende toepassingen bedenken. Het hoeft niet meteen nuttig te zijn, zoals bij de Office- en Outlook-apps. Toch zou je met Thinga.Me wel wat praktische dingen kunnen doen, zoals het scannen van je verzameling. De app is momenteel in betafase en is alleen op uitnodiging te gebruiken (inschrijven kan hier).

Eén van de toepassingen die Microsoft heeft bedacht is het scannen van kindertekeningen. Kinderen overspoelen je immers dagelijks met nieuwe knutselwerkjes en het is onmogelijk om die allemaal uit te stallen. Door ze te scannen kun je ze toch op een soort digitaal plakbord zetten, zoals hieronder:

Thinga.Me kindertekeningen scannen

De app herkent de objecten automatisch en zet ze om naar een item, die je in de app op een digitale plank kunt zetten. Zo kun je fysieke objecten op een mooie manier organiseren en bijvoorbeeld bijhouden welke Skylanders-poppetjes je al hebt. De app gebruikt code van GrabCut, dat 10 jaar geleden al is ontwikkeld door het Microsoft Research-team, om ervoor te zorgen dat de objecten goed worden herkend en als losstaande objecten in de app komen te staan. Het resultaat is een 2D-afbeelding, dus geen 3D.

Thinga.Me auto's

De slogan voor de app is: ‘Verzamel dingen, geen foto’s’. Het mooie is dan ook dat Thinga.Me het object echt losmaakt van de achtergrond, zodat het een los object wordt. Ook zitten er allerlei leuke thema’s in de app zodat je je verzameling mooi kunt uitstallen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos: je kunt je collectie bierviltjes, sieraden en andere spulletjes scannen en bijvoorbeeld op een prikbord van kurk plakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2016, 16:26
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, scanner
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.