Vooruit kijken met de Kijk Vooruit-functie in ING Mobiel Bankieren.

Mobiel Bankieren van ING gaat toekomstige uitgaven voorspellen

De Mobiel Bankieren-app van ING wil straks gaan voorspellen waar je geld naartoe gaat. Met de Kijk Vooruit-functie worden je aanstaande betalingen inzichtelijk. Niet alleen je vaste lasten, maar de app voorspelt ook anderen uitgaven.

ING Bankieren icoonDe Mobiel Bankieren-app (link) van bijvoorbeeld de ING is handig om te zien wat je allemaal uitgegeven hebt en wat je huidige saldo is, maar de ING-app gaat binnenkort ook in de toekomst kijken. Met een nieuwe functie die geleidelijk uitgerold wordt, is het straks mogelijk om inzicht te krijgen in je automatische overboekingen en afschrijvingen. De app laat niet alleen de afboekingen zien die je zeker op de planning staan, maar geeft ook een voorspelling. De functie heet Kijk Vooruit en komt de komende tijd beschikbaar.

Vooruitkijken met Mobiel Bankieren van ING

De nieuwe functie is vooral bedoeld om mensen meer inzicht te geven in hun bestedingen, zodat ze kunnen verwachten welke betalingen eraan zitten te komen. Dit moet je beter inzicht geven in je financiële situatie, zodat je voortijdig kunt ingrijpen als er bijvoorbeeld te weinig geld op je bankrekening staat. Met aparte knoppen kun je selecteren tussen bestedingen die er sowieso aan zitten te komen, zoals je huur of je verzekeringen. De app moet echter ook andere uitgaven gaan voorspellen. Deze worden met een rekenkundig computermodel berekend, aldus de ING. De datum van zo’n voorspelling wordt bepaald op basis van de laatste vier afschrijvingen, het bedrag op basis van de laatste vijf afschrijvingen. De Kijk Vooruit-functie kan 35 dagen in de toekomst kijken.

Vooruit kijken met de Kijk Vooruit-functie in ING Mobiel Bankieren.

De nieuwe Kijk Vooruit-functie is straks alleen beschikbaar voor particulieren en wordt de komende weken beschikbaar voor alle particuliere klanten. Volgens de ING zou iedere gebruiker in augustus gebruik kunnen maken van deze functie en voor de functie is geen app-update nodig. Wil je de functie niet, dan is het mogelijk om dit zelf uit te schakelen in de instellingen van de app.

De ING-app heeft momenteel wel al sinds 2012 een agenda-functie waarin je ingeplande betalingen kunt raadplegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2016, 14:40
Categorie Apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.